Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Välkommen till Säbyskolan!

Hösten 2024 stänger Säbyskolan och elever och personal flyttar till den nybyggda Fågelsångens skola.
Säbyskolan är en F-9 skola med eget fritidshem centralt beläget i Salems kommun. Vi har närhet till idrottshall, simhall, ishall, bibliotek och centrum.

Personalgruppen har hög kompetens, bred erfarenhet och djupt engagemang. Vi är en flexibel organisation som alltid utgår från barnens behov och förutsättningar. Alla på Säbyskolan har ett gemensamt ansvar för elevens välmående och utveckling. Våra normer och vårt filosofiska förhållningssätt Ubuntu grundar sig i konsten att leva och må bättre tillsammans.

Säbyskolans vision

Vi på Säbyskolans fokuserar på medmänsklighet och gemenskap för att skapa ett bättre och mer hållbart samhälle. Det gör vi med vår filosofiska riktning “jag är för att du är”. I samarbete med andra utvecklas vi som individer. Detta ska leda till att våra barn och ungdomar växer upp till ansvarstagande medborgare i vårt demokratiska samhälle och når sin fulla potential. 

  • Feriearbete sommaren 2024

    29 januari 2024

    Varje sommar erbjuder Salems kommun feriearbete för ungdomar boende i kommunen. Feriearbete är det som tidigare kallats sommarjobb och erbjuds till ungdomar som är folkbokförda i kommunen och går i grundskolans årskurs 9 eller årskurs 1 eller 2 på gymnasiet. Ansök mellan 1 februari och 1 mars.