Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Barn som leker på skolgård

Barn & utbildning

Välkommen till barn- och utbildningsförvaltningen i Salems kommun!

Här hittar du information som rör förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Du hittar även information gällande våra andra verksamheter såsom grundsärskola, kulturskola, svenska för invandrare (SFI) och elevhälsa.

Under fliken Vanliga frågor hittar du svaret på de vanligaste frågorna inom barn- och utbildningsområdet.

Aktuellt

Byte av elevregistersystem

Barn- och utbildningsförvaltningen i Salems kommun har precis bytt system för elevregister.

Nu går det att göra webbansökan till förskola och pedagogisk omsorg via denna sida. Där kan du också ändra dina inkomstuppgifter.

Om du behöver avsluta placering i förskola, pedagogisk omsorg eller fritidshem ska du göra det genom att ladda ner appen Edlevo. Det är bara i appen du har möjlighet att tacka ja eller nej till erbjuden plats i förskola, pedagogisk omsorg och skola.

Skolansökan öppen igen.

Nu har ansökan för val av skola öppnat igen nu i det nya systemet. Du kan ansöka om val av skola i vår nya E-tjänst.

Till E-tjänsten

Systembytet kan även komma att påverka till exempel utskick av placeringserbjudande eller faktureringen för barnomsorg. Om du upplever problem hör du av dig via e-post till oss och förklarar ditt problem så kontaktar vi dig.

Tack för din förståelse!

Med vänliga hälsningar
Barn- och utbildningsförvaltningen

Annan aktuell information:

 • From. 1 januari 2023 gäller nya taxor för avgift för förskola och fritidshem. Avgifterna höjs årligen enligt en förordning från Skolverket för de kommuner som tillämpar maxtaxa. De avgifter som gäller för år 2023 hittar du här: Avgifter och regler
 • Information om Kulturskolans verksamhet 2024

  15 september 2023

  Barn- och utbildningsförvaltningen har tillsammans med kulturskolechef fått i uppdrag att skapa en verksamhet som lever upp till Kulturskolans nya uppdrag och budgetram 2024. Det nya uppdraget innebär bl.a att vi ska bedriva gruppundervisning, nå ut brett, bibehålla populära kurser samt kurser där många barn ryms.

 • Har du frukt över? Lämna den till våra förskolor!

  5 september 2023

  Vi upprepar förra höstens lyckade fruktinitiativ - om du har äpplen eller annan frukt över i trädgården så tar kommunens förskolor gärna emot den! Frukten kommer att serveras till barn på kommunens förskolor. Skolorna tar gärna även emot fallfrukt, som kan användas till att göra fruktmos med mera.

 • Kulturskolan i Salem fyller 60 år - välkommen på jubileumskonsert 30 maj

  9 maj 2023

  I år fyller Kulturskolan i Salem hela 60 år och det ska givetvis firas! Tisdag 30 maj kl 19 bjuder elever och lärare in till en jubileumskonsert i Skogsängshallen med musik, dans, musikal, konst- och teaterföreställning. Det är fri entré så passa på att reservera din plats redan nu.