Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Barn som leker på skolgård

Barn & utbildning

Välkommen till barn- och utbildningsförvaltningen i Salems kommun!

Här hittar du information som rör förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Du hittar även information gällande våra andra verksamheter såsom grundsärskola, kulturskola, svenska för invandrare (SFI) och elevhälsa.

Under fliken Vanliga frågor hittar du svaret på de vanligaste frågorna inom barn- och utbildningsområdet.

Aktuellt

 • From. 1 januari 2024 gäller nya taxor för avgift för förskola och fritidshem. Avgifterna höjs årligen enligt en förordning från Skolverket för de kommuner som tillämpar maxtaxa. De avgifter som gäller för år 2024 hittar du här: Avgifter och regler
 • Skolvalsbeslut utskickade. De kan se lite besynnerliga ut, vad innebär en avskriven ansökan t ex, vi har försökt att sammanställa mer information på vår sida för skolval - Val av skola

 

 • Välkommen på informationsträff om förskolan

  1 mars 2024

  Är det snart dags för ert barn att börja förskolan? Tisdag 12 mars anordnar vi en infoträff där ni får veta mer om förskolans verksamhet och hur ni ansöker om en förskoleplats åt ert barn. Ni får också möjlighet att ställa frågor om förskolan.

 • Skolvalsresultat utskickat

  5 januari 2024

  Alla elever har rätt att välja grundskola enligt det fria skolvalet. Placering enligt önskemål sker i mån av plats. Gör man inget aktivt val sker placering i närmsta grundskola som har plats.

 • Sms-utskick från Salems kommun

  15 februari 2024

  Under torsdagsmorgonen skickades ett sms ut till vårdnadshavare med barn på kommunens förskolor. Smset uppmanade till att klicka på en länk för att uppdatera hushållets årsinkomster.