Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Barn som leker på skolgård

Barn & utbildning

Välkommen till barn- och utbildningsförvaltningen i Salems kommun! Behöver du barnomsorg till ditt barn? Söker du efter rätt gymnasieprogram? Eller är du vuxen och vill börja studera?

Här hittar du information som rör förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Du hittar även information gällande våra andra verksamheter såsom grundsärskola, kulturskola, svenska för invandrare (SFI) och elevhälsa.

Under fliken Vanliga frågor hittar du svaret på de vanligaste frågorna inom barn- och utbildningsområdet.

Aktuellt

 • Nu är det skolvalsperiod inför läsåret 2023/2024. 

  Via länken nedan kan du som vårdnadshavare logga in med BankID och göra ett skolval för ditt barn:

  Skolval läsåret 2023/2024

 • Du som har fått ett brev hem om att ändra din inkomst och behöver logga in i Skolplatsen för att ändra din inkomst kan göra det här.

 • Kulturskolan bjuder in till öppet hus 21 januari

  16 januari 2023

  Nu på lördag den 21 januari anordnar Kulturskolan i Salem öppet hus. Välkommen att prova spela instrument och testa på deras breda utbud av kurser inom musik, teater, dans, konst och film!

 • Ett fyrverkeri syns på en natthimmel.

  Viktigt att veta om fyrverkerier

  28 december 2022

  Det är många som tycker att det både är festligt och roligt med fyrverkerier. Det finns också de som tycker att de är obehagliga. Läs vilka regler som gäller och visa hänsyn.

 • Idag öppnar kursbokningen för kulturskolan vårterminen 2023

  14 december 2022

  I januari är det dags för ny termin på kulturskolan i Salem och då kan kommunens barn och ungdomar gå kurser i bild och konst, olika musikinstrument, teater med mera. Idag, onsdag 14 december, öppnar kurskatalogen och ansökan på portalen Studyalong. Välkommen att göra er anmälan!