Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Barn som leker på skolgård

Barn & utbildning

Välkommen till barn- och utbildningsförvaltningen i Salems kommun!

Här hittar du information som rör förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Du hittar även information gällande våra andra verksamheter såsom grundsärskola, kulturskola, svenska för invandrare (SFI) och elevhälsa.

Under fliken Vanliga frågor hittar du svaret på de vanligaste frågorna inom barn- och utbildningsområdet.

Aktuellt

Byte av elevregistersystem pågår

Barn- och utbildningsförvaltningen i Salems kommun byter system för elevregister under vecka 12 (20-24 mars).

Tills det nya systemet är på plats vecka 13 går det inte att göra webbansökan till förskola, pedagogisk omsorg, fritidshem eller grundskola. Om du behöver ansöka om plats i barnomsorg/skola eller göra en bytesanmälan innan webbansökan öppnar igen så kan du antingen kontakta oss på e-post: bou@salem.se så ringer vi upp dig och tar emot en manuell ansökan, eller så besöker du kommunens reception i Salems centrum för att fylla i en ansökan på papper.

Om du behöver ändra din inkomstuppgift eller avsluta barnomsorgsplacering under denna period kan du också kontakta oss på e-post: bou@salem.se.

Systembytet kan även komma att påverka till exempel utskick av placeringserbjudande eller faktureringen för barnomsorg. Om du upplever problem hör du av dig via e-post till oss och förklarar ditt problem så kontaktar vi dig.

Tack för din förståelse!

Med vänliga hälsningar
Barn- och utbildningsförvaltningen

Telefontider begränsade under v. 11-12 i mars

Mellan den 14-16 mars och 20-24 mars kommer barn- och utbildningsförvaltningens handläggare att vara på utbildning i kommunens nya elevregistersystem.

Dessa dagar kommer telefontider till handläggarna vara begränsade och det kan ta något längre tid än vanligt för dig att få svar på frågor till exempel om förskole- och skolplaceringar, regler för förskola och fritidshem eller frågor om barnomsorgsfakturor.

Om du har möjlighet önskar vi gärna att du hör av dig via mail till bou@salem.se dessa dagar istället för att ringa till oss, så svarar vi på ditt mail eller ringer upp dig.

Tack för din förståelse!

Med vänliga hälsningar
Barn- och utbildningsförvaltningen

Annan aktuell information:

 • From. 1 januari 2023 gäller nya taxor för avgift för förskola och fritidshem. Avgifterna höjs årligen enligt en förordning från Skolverket för de kommuner som tillämpar maxtaxa. De avgifter som gäller för år 2023 hittar du här: Avgifter och regler
 • Hjälp oss bli bättre! Vad tycker du om ditt barns skola?

  6 mars 2023

  Under vecka 10-15 genomförs vår årliga kvalitetsundersökning av förskolorna och skolorna i Salem. Dina svar är viktiga för att vi ska få en bild av skolkvalitén och för att förskolorna och skolorna ska kunna fortsätta utveckla sin verksamhet.

 • Modernisering av Skogsängsgårdens förskola

  20 februari 2023

  Under 2022 skedde en utredning av fastigheterna i Salems kommun och efter det har en renoveringsplan gjorts för de fastigheter med störst behov. Skogsängsgårdens förskola kommer därmed att rivas för att under hösten 2023 starta arbetet med en ny och modern förskolebyggnad.

 • Nu kan man söka feriearbete inför sommaren 2023

  1 februari 2023

  Den 1 februari kan kommunens ungdomar söka feriearbete inför sommaren 2023. Feriearbete är det som tidigare kallats sommarjobb och erbjuds till dig som är folkbokförd i kommunen och går i grundskolans årskurs 9, årskurs 1 eller 2 på gymnasiet.