Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Bygga, bo & miljö

Välkommen till Salems kommuns sidor för Bygga, bo och miljö!

Här finns information till dig som vill bygga nytt, få bostadsanpassning, energirådgivning, veta vilka planer för den fysiska miljön i kommunen som är på gång, hur du källsorterar eller vilka regler som gäller när vill starta en livsmedelsverksamhet och mycket mer.

 • Förslaget till detaljplan för Södra Hallsta ute på granskning - passa på att tycka till!

  20 maj 2022

  Salems kommun växer. Kommunen går nu vidare med planerna för ett nytt bostadsområde med cirka 300 bostäder i Rönninges centrala delar. Utöver bostäder planeras även för en förskola, LSS-boende och en ny tvärförbindelse. Nu är förslaget till detaljplan ute för granskning mellan den 17 maj och 14 juni. Välkomna att lämna in synpunkter!

 • Arbeten i området Södra Hallsta

  23 mars 2020

  Som ett led i den planering som pågår för Södra Hallsta kommer det att ske en del provtagningar, inmätningar och inventeringar av området de närmaste månaderna.

 • Ny tvärled mellan Rönningevägen och Salemsvägen beslutad

  26 februari 2020

  Under förra veckans kommunfullmäktige röstades de nya planerna för trafiklösningarna vid Södra Hallsta igenom med rösterna 27-3. Planerna inbegriper en ny tvärled mellan Rönningevägen och Salemsvägen, vilket medför en ny korsning på Rönningevägen där tvärleden kommer att ansluta, samt en ny cirkulationsplats på Salemsvägen där tvärleden också kommer att ansluta.