Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Näringsliv & arbete

Hur ser företagandet och näringslivet ut i Salem?

Företagande i Salems kommun

I Salem finns cirka 1 100 företag, de största branscherna är juridik/ekonomitjänster (33 procent) och byggverksamhet (23 procent). Genomsnittsföretaget är litet med i genomsnitt två anställda, ägaren inräknad. Företagen som har flest anställda är GI Expressbygg, Troja Bemanning, Söderby Friskola, ICA Supermarket och Rosenlundsskolan. Den största arbetsgivaren är Salems kommun med cirka 1 100 anställda. 

För samarbetet mellan kommunen och det lokala näringslivet finns en näringslivskommitté. De lokala näringslivsorganisationerna i Salem är Salemföretagarna och Företagarna Botkyrka-Salem.

 • Årets företagare

  1 september 2023

  Årets företagare 2023 är Anna Linderholm, som i över 20 år drivit Skandinavisk hemslöjd AB. Utmärkelsen Årets unga företagare 2023 gick till David Vodovnik som sedan 2019 drivit salongen Hair by Vodovnik. Stort grattis!

 • Vem tycker du ska bli årets företagare?

  25 april 2024

  Företagare och invånare i Salem, se hit! Driver du ett eget företag eller känner du till en riktigt bra företagare i kommunen? Passa på att skicka in din nominering till utmärkelsen årets företagare och årets unga företagare senast den 26 maj 2024.

 • Nominering Årets företagare

  23 april 2024

  Alla företagare i Salems kommun, se hit! Passa på att nominera dig själv eller någon annan företagare till Sveriges mest prestigefyllda pris, nämligen Företagarnas egna Årets företagare och Årets unga företagare.

 • Feriearbete sommaren 2024

  29 januari 2024

  Varje sommar erbjuder Salems kommun feriearbete för ungdomar boende i kommunen. Feriearbete är det som tidigare kallats sommarjobb och erbjuds till ungdomar som är folkbokförda i kommunen och går i grundskolans årskurs 9 eller årskurs 1 eller 2 på gymnasiet. Ansök mellan 1 februari och 1 mars.