Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Kommun & politik

Här kan du läsa om Salem som plats, hur kommunen styr, vilka som sitter i kommunfullmäktige och nämnder och hur dina skattemedel används. Du kan även hitta kontaktuppgifter till dina politiker och läsa protokoll och kommunens informationsblad.

 

 • Ukrainas socialminister på besök hos Salems familjecentral

  1 juni 2023

  Under torsdagsförmiddagen fick familjecentralen i Salem besök av Ukrainas socialminister, Oksana Ivanivna Zholnovych. Syftet med besöket var att ta del av det tidiga, förebyggande arbetet som bedrivs i Sverige när det gäller barn och deras familjer.

 • Fira nationaldagen med oss

  26 maj 2023

  På tisdag den 6 juni är det Sveriges nationaldag och i år firar vi den i Skönviksparken nere i Rönninge. Firandet bjuder bland annat på välkomstceremoni för nya medborgare, utdelning av årets kulturstipendium, sång och musik från Närproducerat och Kulturskolans elever. Välkomna!

 • Webbsändning av kommunfullmäktige

  20 april 2023

  Här hittar du webbsändningar av kommunfullmäktige. Nästa sammanträde inleds klockan 19.00 torsdagen den 15 juni 2023 i Stora Murgrönan, Salems bibliotek.

 • Grattis Ida Överby - årets kulturstipendiat!

  18 maj 2023

  Kultur- och fritidsnämnden utser varje år årets kulturstipendiat i Salem. Årets kulturstipendium tilldelas Rönningebon Ida Överby. Ida är en föregångare inom återbruk och design, och skapar unika saker från gamla prylar. Stort grattis!

 • Salems bokslut visar återigen överskott

  24 april 2023

  Kommunens bokslut för 2022 visar ett överskott på 33,4 miljoner kronor (inklusive jämförelsestörande poster), vilket är 7,8 miljoner kronor bättre än årets budget på 25,6 miljoner kronor. De poster som har bidragit till ett positivt resultat är framför allt skatteunderlagsutvecklingen.