Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Välkommen till Fågelsångens skola!

Fågelsångens skola är en helt nybyggd F-9 skola i Salems kommun som öppnar höstterminen 2024.

Fågelsången är inte bara en skola; det är en vision för utbildning i Salems kommun. Vår helt nybyggda skola har alla ingredienser för en inspirerande inlärningsmiljö. Med en inbjudande skolgård, toppmodern konstgräsplan, rymlig idrottshall och ändamålsenliga lokaler i skoldelen strävar vi efter att skapa glada minnen, ge eleverna gedigna kunskaper och lägga grunden för en framtid full av möjligheter.

Personalgruppen har hög kompetens, bred erfarenhet och djupt engagemang. Vi är en flexibel organisation som alltid utgår från barnens behov och förutsättningar. Alla på Fågelsångens skola har ett gemensamt ansvar för elevens välmående och utveckling. Våra normer och vårt filosofiska förhållningssätt Ubuntu grundar sig i konsten att leva och må bättre tillsammans.

Fågelsångens skolas vision

Vi på Fågelsångens skola fokuserar på medmänsklighet och gemenskap för att skapa ett bättre och mer hållbart samhälle. Det gör vi med vår filosofiska riktning “jag är för att du är”. I samarbete med andra utvecklas vi som individer. Detta ska leda till att våra barn och ungdomar växer upp till ansvarstagande medborgare i vårt demokratiska samhälle och når sin fulla potential.

  • Feriearbete sommaren 2024

    29 januari 2024

    Varje sommar erbjuder Salems kommun feriearbete för ungdomar boende i kommunen. Feriearbete är det som tidigare kallats sommarjobb och erbjuds till ungdomar som är folkbokförda i kommunen och går i grundskolans årskurs 9 eller årskurs 1 eller 2 på gymnasiet. Ansök mellan 1 februari och 1 mars.