Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Uppleva & göra

I Salem finns många kultur- och fritidsverksamheter. Här finns ca hundra föreningar med aktiviteter som idrott, hemslöjd, körsång eller konst.

För unga finns Fritidsgården Huset med aktiviteter och som stöd fritidsfältarna och ungdomsmottagningen.

Salem är en idrottsaktiv kommun med flera idrottsanläggningar, t ex Salemsvallen, Berga bollplan, Ishallen, Säby Sim- och sporthall och Skogsängshallen.

Salems bibliotek är en mötesplats för litteratur, musik, film och upplevelser. Här kan både barn och vuxna hitta sina favoriter och ta del av programverksamheten.

Gå till bibliotekets hemsida

Salem är även en historisk kommun med många kulturhistoriskt intressanta miljöer. I Bornsjöområdet finner man både en skön och orörd natur och ett gammalt landskap med många fornminnen. Den mest intressanta byggnaden är den stora sanatoriebyggnaden med den tillhörande parken på Söderbyområdet. Bara några kilometer från området ligger Söderby gravfält med ca 250 fornlämningar och ett mycket fint hemslöjdscafé i Nedre Söderby Gård (öppet under sommaren).

 • Gång- och cykelstråk

  19 april 2016

  Kommunen har ett mycket väl utbyggt lokalt gång- och cykelvägnät i Salem som till största delen består av separata gång- och cykelvägar. I Rönninge följer dock gång- och cykelnätet gatunätet i blandtrafik. I samband med de nya planerade utbyggnadsområdena i så väl Salem som Rönninge kommer gång- och cykelnätet att kompletteras och separeras från biltrafiken för att på så sätt kunna erbjuda de oskyddade trafikantgrupperna en ännu högre trafikstandard.

 • Sista chansen att nominera årets idrottsstipendiat

  7 oktober 2022

  Känner du någon som gjort något extra bra inom idrotten i Salems kommun? Kanske någon som presterat på topp, någon som är en fantastisk tränare eller den mest aktiva föräldern inom föreningen? Då ska du nominera hen till Salems idrottsstipendium. Sista dag är den 15 oktober 2022.

 • IFK Salem bjuder in till 50-årsfirande

  30 september 2022

  IFK Salem grundades 1972 och fyller därmed 50 år i år, och det ska nu firas. Lördag 1 oktober bjuder de in till en heldag i Salems ishall med allt från allmänhetens åkning, hockeymatcher, skridskodisco och mycket mer. Välkommen!

 • Tack för en lyckad Salemsdag!

  30 augusti 2022

  Lördag 27 augusti var det äntligen dags för den årligen återkommande och mycket populära Salemsdagen. Med anledning av pandemin var årets Salemsdag den första sedan 2019, och det var mycket glädjande att se så många av våra medborgare på plats.