Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Uppleva & göra

I Salem finns många kultur- och fritidsverksamheter. Här finns ca hundra föreningar med aktiviteter som idrott, hemslöjd, körsång eller konst.

För unga finns Fritidsgården Huset med aktiviteter och som stöd fritidsfältarna och ungdomsmottagningen.

Salem är en idrottsaktiv kommun med flera idrottsanläggningar, t ex Salemsvallen, Berga bollplan, Ishallen, Säby Sim- och sporthall och Skogsängshallen.

Salems bibliotek är en mötesplats för litteratur, musik, film och upplevelser. Här kan både barn och vuxna hitta sina favoriter och ta del av programverksamheten.

Gå till bibliotekets hemsida

Salem är även en historisk kommun med många kulturhistoriskt intressanta miljöer. I Bornsjöområdet finner man både en skön och orörd natur och ett gammalt landskap med många fornminnen. Den mest intressanta byggnaden är den stora sanatoriebyggnaden med den tillhörande parken på Söderbyområdet. Bara några kilometer från området ligger Söderby gravfält med ca 250 fornlämningar och ett mycket fint hemslöjdscafé i Nedre Söderby Gård (öppet under sommaren).

 • Fira nationaldagen med oss

  26 maj 2023

  På tisdag den 6 juni är det Sveriges nationaldag och i år firar vi den i Skönviksparken nere i Rönninge. Firandet bjuder bland annat på välkomstceremoni för nya medborgare, utdelning av årets kulturstipendium, sång och musik från Närproducerat och Kulturskolans elever. Välkomna!

 • Eldningsförbud i hela länet

  11 maj 2023

  Länsstyrelsen har beslutat att det råder eldningsförbud från och med klockan 18.00, torsdag den 11 maj 2023. Förbudet gäller tillsvidare.

 • Kulturskolan i Salem fyller 60 år - välkommen på jubileumskonsert 30 maj

  9 maj 2023

  I år fyller Kulturskolan i Salem hela 60 år och det ska givetvis firas! Tisdag 30 maj kl 19 bjuder elever och lärare in till en jubileumskonsert i Skogsängshallen med musik, dans, musikal, konst- och teaterföreställning. Det är fri entré så passa på att reservera din plats redan nu.

 • Sista chansen att nominera till kulturstipendiet 2023!

  28 april 2023

  Känner du någon som är duktig på att sjunga, dansa, måla, skriva, fotografera eller något annat inom kultur? Passa på att nominera personen till vårt kulturstipendium! Sista dag är 1 maj.