Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Uppleva & göra

I Salem finns många kultur- och fritidsverksamheter. Här finns ca hundra föreningar med aktiviteter som idrott, hemslöjd, körsång eller konst.

För unga finns Fritidsgården Huset med aktiviteter och som stöd fritidsfältarna och ungdomsmottagningen.

Salem är en idrottsaktiv kommun med flera idrottsanläggningar, t ex Salemsvallen, Berga bollplan, Ishallen, Säby Sim- och sporthall och Skogsängshallen.

Salems bibliotek är en mötesplats för litteratur, musik, film och upplevelser. Här kan både barn och vuxna hitta sina favoriter och ta del av programverksamheten.

Gå till bibliotekets hemsida

Salem är även en historisk kommun med många kulturhistoriskt intressanta miljöer. I Bornsjöområdet finner man både en skön och orörd natur och ett gammalt landskap med många fornminnen. Den mest intressanta byggnaden är den stora sanatoriebyggnaden med den tillhörande parken på Söderbyområdet. Bara några kilometer från området ligger Söderby gravfält med ca 250 fornlämningar och ett mycket fint hemslöjdscafé i Nedre Söderby Gård (öppet under sommaren).

 • Mångkulturell konstutställning på biblioteket

  17 februari 2023

  21 februari är den internationella modersmålsdagen. För att uppmärksamma dagen bjuder Salems modersmålselever på Centrum för flerspråkighet in till en mångkulturell konstresa! Kom och ta del av av våra duktiga elevers alster på hela 37 språk.

 • Biblioteket öppet igen

  17 januari 2023

  Nu har Salems bibliotek öppnat igen med nytt och fräscht golv och samma öppettider som tidigare. Välkommen!

 • Ett fyrverkeri syns på en natthimmel.

  Viktigt att veta om fyrverkerier

  28 december 2022

  Det är många som tycker att det både är festligt och roligt med fyrverkerier. Det finns också de som tycker att de är obehagliga. Läs vilka regler som gäller och visa hänsyn.

 • Annika Holmertz tillförordnad kultur- och fritidschef

  19 december 2022

  Vid årsskiftet tar Annika Holmertz över rollen som kultur- och fritidschef i Salems kommun. Annika har i över sex år arbetat som fritidskonsulent i kommunen och har en gedigen erfarenhet och kunskap om kommunens föreningar, fritidsverksamheter och kulturliv.