Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Uppleva & göra

I Salem finns många kultur- och fritidsverksamheter. Här finns ca hundra föreningar med aktiviteter som idrott, hemslöjd, körsång eller konst.

För unga finns Fritidsgården Huset med aktiviteter och som stöd fritidsfältarna och ungdomsmottagningen.

Salem är en idrottsaktiv kommun med flera idrottsanläggningar, t ex Salemsvallen, Berga bollplan, Ishallen, Säby Sim- och sporthall och Skogsängshallen.

Salems bibliotek är en mötesplats för litteratur, musik, film och upplevelser. Här kan både barn och vuxna hitta sina favoriter och ta del av programverksamheten.

Gå till bibliotekets hemsida

Salem är även en historisk kommun med många kulturhistoriskt intressanta miljöer. I Bornsjöområdet finner man både en skön och orörd natur och ett gammalt landskap med många fornminnen. Den mest intressanta byggnaden är den stora sanatoriebyggnaden med den tillhörande parken på Söderbyområdet. Bara några kilometer från området ligger Söderby gravfält med ca 250 fornlämningar och ett mycket fint hemslöjdscafé i Nedre Söderby Gård (öppet under sommaren).

 • Så jobbar Salems kommun för trygghet vid evenemang

  22 augusti 2023

  För Salems kommun är det viktigt att offentliga evenemang är trygga för alla besökare. Att Säkerhetspolisen höjt terrorhotnivån från en trea till en fyra innebär inte att man ska sluta göra de saker i vardagen som man brukar. Däremot är det bra att vara mer vaksam.

 • Tack för en lyckad Salemsdag 2023

  29 augusti 2023

  Lördag den 26 augusti gick den årliga Salemsdagen av stapeln. Trots lite grått och mulet väder var det många på plats för en dag fylld av gemenskap, roliga aktiviteter och fina scenuppträdanden.

 • Salemsdagen 2023

  15 augusti 2023

  Tack till alla som besökte Salemsdagen.

 • Swimrun

  30 juni 2022

  Tillsammans med KIF Toredal Triathlon har Salems kommun anlagt tre swimrunbanor. Den röda banan är 2.1 km lång, den gröna banan är 4.3 km lång och den gula banan är 6 km lång, samtliga innehåller simsträckor på ca 60-200 meter. Läs mer nedan!