Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Uppleva & göra

I Salem finns många kultur- och fritidsverksamheter. Här finns ca hundra föreningar med aktiviteter som idrott, hemslöjd, körsång eller konst.

För unga finns Fritidsgården Huset med aktiviteter och som stöd fritidsfältarna och ungdomsmottagningen.

Salem är en idrottsaktiv kommun med flera idrottsanläggningar, t ex Salemsvallen, Berga bollplan, Ishallen, Säby Sim- och sporthall och Skogsängshallen.

Salems bibliotek är en mötesplats för litteratur, musik, film och upplevelser. Här kan både barn och vuxna hitta sina favoriter och ta del av programverksamheten.

Gå till bibliotekets hemsida

Salem är även en historisk kommun med många kulturhistoriskt intressanta miljöer. I Bornsjöområdet finner man både en skön och orörd natur och ett gammalt landskap med många fornminnen. Den mest intressanta byggnaden är den stora sanatoriebyggnaden med den tillhörande parken på Söderbyområdet. Bara några kilometer från området ligger Söderby gravfält med ca 250 fornlämningar och ett mycket fint hemslöjdscafé i Nedre Söderby Gård (öppet under sommaren).

 • Vem tycker du ska bli årets kulturstipendiat?

  8 april 2024

  Känner du någon som är duktig på att sjunga, dansa, måla, skriva, fotografera eller något annat inom kultur? Passa på att nominera den personen till årets kulturstipendium. Vi har förlängt deadline - torsdag 9 maj 2024 är sista dagen att skicka in din nominering!

 • Begränsad service på Salems bibliotek 15 februari

  12 februari 2024

  Den 15 februari uppgraderar vi vårt bibliotekssystem. Det innebär att du inte kan söka efter, låna om eller reservera böcker och du kommer heller inte kunna logga in på Mina sidor eller Biblio.

 • Kulturdagen 2024

  9 januari 2024

  Äntligen dags för Kulturdagen 2024! Lördag 20 januari anordnar vi årets kulturdag - en dag fylld av något för alla åldrar. Det blir bland annat biovisningar, författarbesök, pyssel, jazzframträdande och mer. Välkomna!