Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Två studerande ungdomar sitter med datorer framför fönster och ler

Kommunala aktivitetsansvaret (KAA)

Bor du i Salem och saknar gymnasieutbildning eller har ofullständiga betyg från gymnasiet och vill ha hjälp till sysselsättning? Kommunala aktivitetsansvaret (KAA) hjälper dig som är 16-19 år att hitta en utbildning eller att komma vidare mot arbetsmarknaden.

Vilka ansvarar för KAA?

I Salem har barn- och utbildningsförvaltningen ansvar för KAA. KAA består av ungdomscoacher och studie- och yrkesvägledare. Vi erbjuder insatser och följer kontinuerligt upp ungdomar som inte går i gymnasieskola och/eller saknar gymnasieexamen.

Hur kan jag ta del av insatserna inom KAA?

Samtliga insatser inom KAA är frivilliga och kostnadsfria. När du kontaktar KAA blir du erbjuden ett första möte och får då träffa en ungdomscoach och en studie- och yrkesvägledare. På mötet pratar ni om dina tidigare erfarenheter, din nuvarande situation och dina framtidsplaner. Syftet är att tillsammans med dig göra en planering utifrån dina tankar och mål för att hitta en betydelsefull sysselsättning. Du får gärna ta med dig någon från din familj eller någon annan viktig person till mötet. De insatser som bland annat kan komma i fråga är motiverande samtal, studie- och yrkesvägledning, stöd i ansökningar till olika skolformer såsom gymnasiet, heltidsstudier på introduktionsprogrammen, folkhögskola, komvux, söka praktik eller arbete och vid behov remiss till UPIS (Ungdomsprojekt i Salem).

Låter det här intressant för dig?

Kontakta oss - se kontaktinformation i högerspalten.

Senast uppdaterad 28 maj 2024