Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Två gymnasieelever studerar tillsammans

Gymnasium

Alla ungdomar i Sverige som har avslutat grundskolan har rätt till en treårig gymnasieutbildning. Gymnasieutbildningen ger grundläggande kunskaper för vidare studier och för ett framtida yrkes- och samhällsliv.

Det finns 18 nationella program att välja mellan.

Du som är bosatt i Salem och vill läsa på gymnasiet kan välja fritt till alla nationella program på gymnasierna i Stockholms län genom gymnasiesamverkan via Storsthlm.

Det är Gymnasieantagningen Storsthlm som sköter antagningen till gymnasieskolorna i hela Stockholms län, både de fristående och de kommunala. På Gymnasieantagningens hemsida hittar du information om tidsplan för ansökan till gymnasiet, om hur antagningen går till mm.

Rönninge gymnasium

I Salems kommun finns en kommunal gymnasieskola, Rönninge gymnasium. Skolan ligger centralt, nära Rönninge centrum, med endast ett par minuters promenad till både pendeltågsstation och busstation. Skolan har ungefär 340 elever som studerar på program inom barn och fritid, naturvetenskap, samhällsvetenskap, ekonomi och försäljning och service. Dessutom erbjuds introduktionsprogrammen Individuellt alternativ och Programinriktat val för de elever som saknar behörighet till nationella program. Värdegrundsarbetet är viktigt för skolan och alla elever och personal ska bemötas vänligt och respektfullt - oavsett etnicitet, sexuell läggning eller funktion. För mobbning gäller nolltolerans. Du kan läsa mer om skolan på skolans egen hemsida.

Du kan beställa äldre betygskopior genom att kontakta Rönninge gymnasium

Introduktionsprogram

För elever som saknar behörighet till de nationella programmen finns det fyra introduktionsprogram; språkintroduktion, individuellt alternativ, programinriktat val samt yrkesintroduktion. Salems kommun erbjuder individuellt alternativ och programinriktat val i egen regi på Rönninge gymnasium och har samverkansavtal med Södertälje kommun gällande språkintroduktion och med flera andra kommuner när det gäller yrkesintroduktion. I Barn-och utbildningsnämndens Plan för utbildning finns programmen mer utförligt beskrivna.

Senast uppdaterad 03 juni 2024