Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Vuxenutbildning

Via komvux i Salem kan du studera sfi, grundskolans kurser, yrkesutbildningar och enstaka kurser på gymnasienivå samt komvux som särskild utbildning.

Målen för vuxenutbildning är att vuxna ska stödjas och stimuleras i sitt lärande och ges möjlighet att utveckla sina kunskaper med syfte att stärka sin ställning på arbetsmarknaden och främja den personliga utvecklingen.

Nedan finns information om de olika utbildningsformerna och hur du ansöker:

 • Svenska för invandrare (sfi)
  Drop-in för registrering till SFI är på måndagar klockan 9.00-11.00.
  Adress: Sanatorievägen 20 i Söderby Park.
  Kontaktuppgifter:
  komvux@salem.se eller 08-532 597 28.

 • Gymnasial vuxenutbildning
  För dig som saknar kunskaper från gymnasiet. Information om hur du söker finns här. Drop-in är på tisdagar klockan 13.00-16.00.
  Adress: Sanatorievägen 20 i Söderby Park.
  Kontaktuppgifter: komvux@salem.se eller 08-532 597 28. 

Det finns ingen gymnasial vuxenutbildningsundervisning som sker i Salem. Alla utbildningar är via utbildningsanordnare och komvux i Storstockholm. Du kan studera i klassrum på dagtid, kvällstid eller på distans. Det kostar ingenting att studera och du kan söka studiemedel för att finansiera dina studier, www.csn.se

 • Grundläggande vuxenutbildning 
  För dig som saknar kunskaper från grundskolan. Ansökan gör du hos den kommun där du vill studera. Du kan också få hjälp med din ansökan via Salems vuxenutbildning. Drop-in är på tisdagar klockan 13.00-16.00.
  Adress: Sanatorievägen 20 i Söderby park.
  Kontaktuppgifter: komvux@salem.se eller 08-532 597 28.

För grundläggande vuxenutbildning ansöker du via länkarna nedan till respektive kommun.

Ansökan postas sedan till Salem vuxenutbildning, 144 80 Rönninge eller mailas till komvux@salem.se.

 • Komvux som särskild utbildning 
  Vänder sig till som har en utvecklingsstörning/intellektuell funktionsnedsättning, har fyllt 20 år från och med hösten och är intresserad av att studera. Ansökan gör du via den kommun som du vill studera i. Det finns olika nivåer inom komvux som särskild utbildning som du kan studera på; träningsskola, grundsärskola och gymnasiesärskola. På gymnasiesärskola kan du studera enstaka kurser och yrkesutbildningar. Salem har ingen egen utbildning inom komvux som särskild utbildning utan ansökan ska göras hos Campus Botkyrka som Salem ingått ett samarbetsavtal med.

För komvux som särskild utbildning ansöker du till Campus Botkyrka:

Ansökan postas sedan till Salem vuxenutbildning, 144 80 Rönninge eller mailas till komvux@salem.se.

Vägledning

För att få hjälp med att söka en vuxenutbildning kan du kontakta studie- och yrkesvägledare via mail: komvux@salem.se eller via telefon 08-532 597 28.

I SACO:s rapport Framtidsutsikter kan du läsa om de prognoser SACO gör gällande arbetsmarknaden för akademiska yrken 2025 och var behoven av olika yrkesgrupper väntas bli som störst.

SACO:s hemsida kan du läsa om över 150 högskoleyrken- vad man jobbar med, hur man utbildar sig sam vad man tjänar och hur arbetsmarknaden ser ut.

Hitta yrken

Här nedan kan du via Arbetsförmedlingens tjänst "Hitta yrken" läsa om olika yrken, arbetsmarknaden, lönenivåer och hur många lediga jobb det finns. Skriv in det yrke du vill veta mer om.

 

 

 

Senast uppdaterad 03 augusti 2022