Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Organisation

Nytorpsskolan är organiserad i fem arbetslag: Fritidsverksamheten, socialpedagoger, år F-3, år 4-6 samt år 7-9. På skolan finns en rektor och en biträdande rektor som arbetar nära hela organisationen.

Arbetslagen har en arbetslagsledare som tillsammans med skolans rektor utgör den pedagogiska ledningsgruppen. Skolans förstelärare ansvarar för utvecklingsarbetet och klasserna har mentorer som tar ansvar för elevens utveckling och hela skoldag.

Elevhälsoteamet består av specialpedagog, speciallärare, kurator, skolsköterska, socialpedagog samt skolpsykolog. De arbetar tillsammans med rektor för elever i behov av stöd samt ansvarar för främjande och förebyggande åtgärder inom elevhälsa.

Våra lokaler har en öppen planlösning med många glaspartier, och är väl anpassade till den utforskande och elevaktiva pedagogiken. I en f d förskolas lokaler, ihopbyggd med skolan, har vi vår förskoleklass samt på eftermiddagarna fritids för F och år 1. Fritids för år 2 - 6 är integrerat i skolkorridoren.

I det röda huset på skolgården "Föreningsgården", har vi musik- och bildundervisning. 

I skolans tillagningskök arbetar en kökschef tillsammans med 2 medarbetare, samtliga med kockutbilning. Varje dag serveras två varmrätter, varav den ena är vegetarisk, samt ett rikligt och varierat salladsbord. Maten lagas från grunden och är anpassad till skolans arbete kring hållbar utveckling. Vi levererar även mat till ett flertal förskolor i kommunen. 

 

Senast uppdaterad 30 maj 2024