Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Hållbar utveckling

På Skogsängsgården arbetar vi med hållbar utveckling på flera olika sätt...

Vår verksamhet utgår alltid från tanken om en hållbar framtid. Allt vi gör ska ta avstamp i en positiv framtidstro och vi ska använda våra resurser varsamt. Vi värnar om de demokratiska värdena så att vi tillsammans kan bli goda världsmedborgare. Barnen ska ges möjlighet att utveckla förmågor att förstå andra människor, samarbeta och arbeta enskilt, kunna lösa problem samt utveckla ett kritiskt tänkande och en god självkänsla med handlingsberedskap.

Vi bygger vår verksamhet på ömsesidig respekt, tillit och tilltro till människans inneboende kraft att vilja lära, utvecklas och gemensamt skapa en hållbar värld där vi kan leva tillsammans. Barnet ses som en jämbördig medborgare av samhället. Vår verksamhet utgår alltid från tanken om en hållbar framtid. Allt vi gör ska ta avstamp i en positiv framtidstro och vi ska använda våra resurser varsamt. Vi värnar om de demokratiska värdena så att vi tillsammans kan bli goda världsmedborgare. Barnen ska ges möjlighet att utveckla förmågor att förstå andra människor, samarbeta och arbeta enskilt, kunna lösa problem samt utveckla ett kritiskt tänkande och en god självkänsla med handlingsberedskap.

Till vår hjälp arbetar vi bl a med redskapet Grön flagg,  vi återanvänder olika material samt värnar om allt levande i natur och miljö. Vår strävan är att barnen utvecklar ett sunt förhållningssätt och goda vanor. Varje dag serveras god och näringsriktig mat som tillagas av vår kock. 

 

Senast uppdaterad 01 juni 2022