Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Skogsängsgården

Varmt välkommen till Skogsängsgårdens förskola! Här finns det plats för cirka 95 barn fördelat på fem avdelningar. För oss är det viktigt att barnen ska känna sig delaktiga i pedagogiken och att de ska ha möjligheter att påverka verksamheten.

Skogsängsgården ligger centralt med skog, lekplatser och bibliotek inom gångavstånd. Här pågår ett lustfyllt utforskande och lärande, där barnen ges rika möjligheter att utveckla sin sociala och kommunikativa förmåga både inomhus och utomhus. Den stora kuperade gården samt närmiljön erbjuder barnen en variation av möjligheter till lek och utforskande.

Tillfällig flytt av Skogsängsgården hösten 2023

Skogsängsgårdens förskola kommer under hösten 2023 att rivas och en ny och modern förskolebyggnad ska byggas på samma plats.

Under tiden som arbetet att bygga nya Skogsängsgårdens förskola pågår kommer förskoleverksamheten att flyttas till tillfälliga lokaler som just nu förbereds i Rönninge på Sandbäcksvägen 16. Under evakueringstiden kommer förskolan att ha plats för samma antal barn som på Skogsängsgården idag. Skogsängsgårdens personal och förskolebarn kommer att följa med till de tillfälliga lokalerna i Rönninge.

Arbetet beräknas ta ungefär ett år och den nya förskolan beräknas stå klar hösten 2024 för återinflytt.

Har du frågor?

För mer information, kontakta rektor Susanna Stille på susanna.stille@salem.se.