Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Skogsängsgården

Varmt välkommen till Skogsängsgårdens förskola! Här finns det plats för cirka 95 barn fördelat på fem avdelningar. För oss är det viktigt att barnen ska känna sig delaktiga i pedagogiken och att de ska ha möjligheter att påverka verksamheten.

Skogsängsgården ligger centralt med skog, lekplatser och bibliotek inom gångavstånd. Här pågår ett lustfyllt utforskande och lärande, där barnen ges rika möjligheter att utveckla sin sociala och kommunikativa förmåga både inomhus och utomhus. Den stora kuperade gården samt närmiljön erbjuder barnen en variation av möjligheter till lek och utforskande.

Tillfällig flytt av Skogsängsgården julen 2023

Skogsängsgårdens förskola kommer under år 2024 att rivas och en ny och modern förskolebyggnad ska byggas på samma plats.

Under tiden som arbetet att bygga nya Skogsängsgårdens förskola pågår kommer förskoleverksamheten att flyttas till en ny förskola, Bergagårdens förskola, som just nu förbereds på Sandbäcksvägen 16 vid Rönninge gymnasium. Under evakueringstiden kommer förskolan att ha plats för samma antal barn som på Skogsängsgården idag. Skogsängsgårdens personal och förskolebarn kommer att följa med till de tillfälliga lokalerna på Bergagårdens förskola i Rönninge. 

Arbetet beräknas ta ungefär ett år och nya Skogsängsgården beräknas stå klar för återinflytt vid årsskiftet 2024/2025.

Har du frågor?

För mer information, kontakta rektor Susanna Stille på susanna.stille@salem.se.