Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Fixa laddplats hemma

Att byta ut personbilar till allt fler elbilar är en viktig del i klimatomställningen. Den allra bästa laddplatsen för en elbil är bilens ordinarie parkeringsplats. Där står bilen oftast parkerad längre stunder och det är ett smidigt och bekvämt sätt att ladda sin bil.

Funderar du på att köpa en elbil uppstår frågor om vad som krävs, vad det kostar och hur processen för att installera en laddstolpe/laddbox ser ut. 

Det är inte särskilt svårt att bygga en laddplats men processen ser olika ut beroende på hur du bor. Energi- och klimatrådgivningen har en guide kallad fixa laddplats med information om hur man går tillväga. Salems kommun har tagit fram en kortfattad version med den mest övergripande informationen. Du hittar energi- och klimatrådgivningens guide, relevant information för dig som bor i kommunen samt elbilsstatistik nedan.

Vill du veta mer?

Ladda din elbil hemma | Energirådgivningen (energiradgivningen.se) - Energirådgivningens guide för att bygga en laddplats

Vägledning laddplatser - Salems kommun

Elbilsstatistik - Statistik om elbilar

Senast uppdaterad 14 september 2021