Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Avfall och återvinning

Kommunfullmäktige i Salems kommun beslutar om renhållningsordning och avfallsplan. Avfallsplanen innehåller uppgifter om vilka typer och mängder avfall som samlas in i kommunen samt vilka mål och ambitioner kommunen har om avfallshanteringen. Renhållningsordningen innehåller regler för hur avfall ska samlas in och hanteras i kommunen.

SRV återvinning ansvarar för hushållsavfallet från alla hushåll och företag i kommunen. Sedan 1 januari 2024  ansvarar SRV återvinning också för återvinningsstationerna (ÅVS) och samlar där in återvinningsbart material, dvs returpapper och förpackningar av glas, metall, kartong och plast. De hämtar också batterierna på återvinningsstationerna.

Har du saker som kan återanvändas så finns det en container på återvinningscentralen (ÅVC, som ligger på Tvärvägen 8) där vi tar emot kläder, skor, accessoarer, hemtextil, glas, porslin, husgeråd, prydnadssaker, tavlor, möbler och kuriosa som kan användas i befintligt skick.

 

 

Senast uppdaterad 24 januari 2024