Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Avfall och återvinning

Kommunfullmäktige i Salems kommun beslutar om renhållningsordning och avfallsplan. Avfallsplanen innehåller uppgifter om vilka typer och mängder avfall som samlas in i kommunen samt vilka mål och ambitioner kommunen har om avfallshanteringen. Renhållningsordningen innehåller regler för hur avfall ska samlas in och hanteras i kommunen.

FTI (Förpacknings- och tidningsinsamlingen) ansvarar för renhållningen i Salems kommun. De hämtar sopor från hushåll och företag och sköter miljöstationerna åt materialbolagen som samlar in återvinningsbart material dvs returpapper och förpackningar av glas, metall, kartong och plast. De ansvarar också för insamling av batterier och farligt avfall.

Skänk dina saker till Myrorna!

Har du saker som kan återanvändas, skänk dem till Myrorna som har en egen container på återvinningscentralen. Där tar de emot kläder, skor, accessoarer, hemtextil, glas, porslin, husgeråd, prydnadssaker, tavlor, möbler och kuriosa som kan användas i befintligt skick.

Hela överskottet av Myrornas försäljning går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Det innebär att din gåva kan bidra till att hjälpa utsatta barn, stödja ensamstående föräldrar, hemlösa, missbrukare och många fler.

För öppettider, vänligen se myornas hemsida.

Senast uppdaterad 05 januari 2023