Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Trumset/slagverk

Slagverk är en näst intill outtömlig instrumentgrupp. Lär dig spela trumset, klockspel, maracas och mycket mer på kulturskolan i Salem.

Från årskurs 3

Slagverk är en näst intill outtömlig instrumentgrupp. Utöver trumsetet som vi känner igen från rock/pop-grupper finns en stor mängd olika instrument från alla delar av världen, dels rytminstrument men även melodiinstrument, mallet, som har samma uppbyggnad som ett piano, med skillnaden att dessa spelas med klubbor, t.ex. xylofon, marimba och vibrafon...

Handtrummor

Handtrummor är en annan grupp av slagverksinstrument som precis som det låter spelas direkt med händerna, utan hjälp av klubbor eller pinnar. Exempel på dessa är djemben från Afrika eller de LatinAmerikanska bongos, congas och timbales. Ihop med dessa percussioninstrument från världens alla hörn räknar vi även in de brasilianska karnevalsinstrumenten för sambatåg ... Surdo, koklockor och tamburiner t.ex.

Klassiskt slagverk

Sist men inte minst har vi klassiskt slagverk som precis som det låter är de slagverksinstrument vi använder för att spela med orkestrar eller slagverks-ensemble. Hit räknas timpani, klockspel, bastrumma och virveltrumma.

 

Alla instrument som nämnts ovan, samt en uppsjö av de mindre men ack så bekanta rytm/skakinstrumenten såsom claves, maracas, triangel, gurka o.sv. har vi tillgång till så att du kan få prova på och lära dig dem på Kulturskolan. Förutom den enskilda undervisningen på alla dessa instrument så kommer du så småningom att få pröva dina färdigheter med någon av rock-grupperna.

Senast uppdaterad 01 november 2018