Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Fiol

Fiol spelas över hela världen och i alla genrer, bl.a. folkmusik, klassiskt, pop och jazz. Klangen ligger nära vår egen röst och med stråken sjunger instrumentet känslosamt. På Kulturskolan kan du lära dig att spela fiol från årskurs 1 eller tidigare i mån av plats.

Vad vore film på bio utan stråkinstrumentens skräcktremolo eller romantiska melodier? Instrumenten passar lika bra att spela tillsammans i grupp som att spela själv.

Du får hyra instrument i en storlek som passar dig. När det är dags för fullstort instrument köper du eget.

Fiol och Altfiol

Fiolen/violinen är det minsta instrumentet i stråkfamiljen. Den har ljusast klang och är lätt att ta med sig vart man går! Du får lära dig spela på gehör först och så småningom också efter noter. Redan från början spelar vi tillsammans och lär oss samspel.

Altfiolen är fiolens storasyster med en mörkare klang. Den är också lite större och har en annan klav när man läser noter. Annars är instrumentet och undervisningen väldigt likt det som gäller fiolen.

Senast uppdaterad 19 juni 2024