Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Träblåsinstrument

Det finns flera olika sorters träblåsinstrument. På Kulturskolan i Salem har vi tvärflöjt, klarinett, saxofon och fagott. Instrumenten är solo- och orkesterinstrument som används i många olika musikstilar och musiksammanhang.

Från 7 år

Tvärflöjt

Tvärflöjten är ett otroligt vackert instrument och är det äldsta av träblåsinstrumenten. Ett litet nätt instrument, lätt att bära med sig.

Saxofon

Saxofonen är uppkallad efter dess uppfinnare Adolphe Sax och skapades i mitten på 1800-talet. Saxofonen är släkt med klarinetten och har liknande rörblad som vibrerar på ett munstycke, men kroppen är gjord av mässing.  

Klarinett

Klarinetten är gjord av trä eller plast, där tonen bildas av ett rörblad som vibrerar på ett munstycke, används flitigt inom flera musikstilar.

Fagott

Fagotten är träblåsinstrumentens tyngd. Fagotten är ett stort och stadigt instrument som med sin mörka stämma inger en mäktig känsla.

 

Undervisningen sker individuellt eller i grupp. Alla träblåsinstrument finns att hyra på Kulturskolan. I undervisningen ingår notläsning, gehörsspel och teknik. Du får också möjlighet att vara med i någon av våra orkesterar.

Senast uppdaterad 06 november 2023