Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Återvinning, centraler och stationer

I Salems kommun finns en återvinningscentral och tio stycken återvinningsstationer. Nedan kan du läsa mer om var du kan slänga vad.

Återvinningscentral (ÅVC)

återvinningscentralen i Salem, som ligger belägen på Tvärvägen (bakom Circle K), tar SRV emot bl a grovsopor. Grovsopor är stora, skrymmande sopor, som inte kan slängas i sopkärlet eller sorteras på en återvinningsstation.

Nytt inpasseringssystem på återvinningscentralerna

Under december 2022 införde SRV återvinning ett nytt inpasseringssystem som gör det enklare för dig som privatperson att besöka återvinningscentralen, du behöver bara ditt körkort för att komma in. Företag behöver ansöka om ett nytt företagskort.

Här kan du läsa mer om det nya inpasseringssystemet.

Du hittar aktuella öppettider för återvinningscentralen på SRV:s hemsida. Då de kan ändras med kort varsel är det en god idé att besöka deras hemsida innan din resa dit.

OBS! Från och med den 6 juli 2020 är återvinningcentralen stängd på måndagar. Detta gäller för alla SRV återvinningscentraler i Skyttbrink, Flemingsberg, Jordbro, Skogås, Salem och Nynäshamn.

Återvinningsstationer (ÅVS)

Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) ansvarar för de återvinningsstationer som finns på olika platser i kommunen. Kontaktuppgifter ska finnas på varje station, men du kan också hitta dessa på FTI:s hemsida. Scrolla ner till Salem och klicka på någon av de markerade återvinningsstationerna för att få senaste uppdateringen om när tömning skett. 

Om du upplever att det är fullt i containrar eller har andra synpunkter på återvinningsstationen kan du kontakta FTI via deras hemsida.

På återvinningsstationen slänger du alla dina förpackningar: färgat och ofärgat glas, hård plast/mjuk plast, papper/kartong, tidningar, metallförpackningar och småbatterier.

Återvinningsstationer i Salem:

  • Bergsvägen (parkeringsplatsen)
  • Dånviksvägen (hörnet Fruängsvägen)
  • Söderby Gårds väg (ny)
  • Rönninge centrum 
  • Rönningevägen (Salemsvallen)
  • Salems centrum (vändplan Säbyhallsvägen)
  • Sannadalsvägen (P-platsen vid infarten till Sannadal/Sjövretsvägen)
  • Storskogsvägen (vid vändplan)
  • Söderbyvägen (P-plats mitt för Orrstigen)
  • Timmermansstigen (P-ytan vid närbutiken)

Handikappsanpassade återvinningsstationer

Alla återvinningsbehållare (förutom glasbehållarna) är handikappsanpassade. Behållarna är bl a lättare att använda eftersom inkasten har gjorts om så att det är lättare att tömma avfallet i behållarna.

Har du frågor angående återvinningsstationerna kan du kontakta förpacknings- och tidningsinsamlingen.  

Senast uppdaterad 24 april 2023