Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Filter

Pressmeddelanden

 1. Grattis Ida Överby - årets kulturstipendiat!

  18 maj 2023

  Kultur- och fritidsnämnden utser varje år årets kulturstipendiat i Salem. Årets kulturstipendium tilldelas Rönningebon Ida Överby. Ida är en föregångare inom återbruk och design, och skapar unika saker från gamla prylar. Stort grattis!

 2. Salems bokslut 2022 visar överskott

  24 februari 2023

  Kommunens bokslut för 2022 visar ett preliminärt överskott på 33,4 miljoner kronor, vilket är bättre än budgeterat och en bra bit över kommunens överskottsmål på 1,5%. Resultatet är exklusive jämförelsestörande poster och beror på högre skatteintäkter.

 3. Grattis Anders Karlsson - årets idrottsstipendiat!

  9 december 2022

  Årets idrottsstipendiat är Anders Karlsson, armbrytaren från Salem. Anders vann i år VM-guld i armbrytning med vänster arm och silver med högerarmen, och fick igår ta emot blommor och diplom på kommunfullmäktiges sammanträde.

 4. Fortsatt alliansstyre i Salem

  13 oktober 2022

  Alliansen i Salem, ett av Sveriges mest varaktiga politiska samarbeten, fortsätter. 40 års obrutet förtroende från Salemsborna har givit en effektiv service med hög kvalitet, en god boendemiljö samt ett dokumenterat högt förtroende från kommuninvånarna.

 5. Dånviksbron invigd

  1 september 2022

  Nu kan du tryggt och säkert cykla mellan Salem och Södertälje! Idag, torsdag 1 september, invigdes den nya bron vid Dånviken som knyter ihop Salem och Södertäljes nybyggda cykelvägar och bildar ett nytt regionalt cykelstråk.

 6. Grattis Magdalena och Sebastian Dolk - årets företagare i Salems kommun!

  29 augusti 2022

  Utmärkelsen Årets företagare 2022 går till Magdalena Dolk och Sebastian Dolk för arbetet med företaget Fun Life AB. Priset delades ut av Företagarna Botkyrka Salem på Salemsdagen den 27 augusti, där Magdalena och Sebastian tog emot blommor och diplom på scen. Stort grattis!

 7. Alliansens förslag till budget 2023-2025: "Ekonomin fortsatt stabil i Salem"

  9 juni 2022

  Salems ekonomi är fortsatt stabil i en orolig tid. Alliansens budgetstrategi för de kommande tre åren ger oförändrad skatt, satsningar på klimatkompetens och arbete mot psykisk ohälsa. Överskottsmålet på 1,5 % hålls år 2023 och 2024. För år 2025 beräknas resultatet bli något lägre (1 %).

 8. Grattis Karin Holmström, årets kulturstipendiat!

  20 maj 2022

  Salems kommuns Kulturstipendium 2022 går till Karin Holmström, bildkonstnär tillika Rönningebo. Stipendiet på 10 000 kronor tilldelas årligen till en förtjänt person/personer som gagnar eller har gagnat kommunen och dess innevånare inom kulturen.

 9. Medarbetare i Salems kommun får bonus för coronainsatser

  23 februari 2022

  Alliansen i Salems kommun vill visa sin uppskattning för medarbetarna och tacka dem för en gedigen arbetsinsats under det gångna året. Detta föreslås kommunstyrelsen fatta beslut om på sammanträdet den 7 mars. Bonusen består av en utbetalning på 3000 kr per anställd samt en extra ledig dag som ska tas ut under detta år.

 10. Nytt klimatmål - klimatneutralt Salem 2045

  15 februari 2022

  Under 2021 har kommunen utvecklat sitt arbete med klimatfrågor enligt det initiativ som kommunfullmäktige beslutat om. En av aktiviteterna i initiativet har varit att ta fram ett nytt övergripande klimatmål för kommunen, och nu är det snart i hamn. Målet är ett klimatneutralt Salem senast år 2045.

Träffar per sida