Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Salems kommuns grafiska profil

Vår grafiska profil representerar kommunen. Den fungerar som vårt ansikte utåt och gör så att människor känner igen och kommer ihåg oss. Den ska också göra det lätt för omvärlden att se vilka verksamheter som drivs av kommunen.

Du kan läsa mer om profilen i vår grafiska manual.

Vår logotyp

Logotypen är den officiella symbolen för Salems kommunala organisation. Den består av vårt kommunvapen samt texten "Salems kommun" som är specialritad för Salems kommun. Logotypen ska finnas med i alla sammanhang där Salems kommun är avsändare, medarrangör eller sponsor.

Salem logotyp stående          Salem logotyp liggande

Logotypen finns som färdig bild i liggande och stående format, och i följande färg- och filformat:
Färg: CMYK, PMS, SVART, NEGATIV
Filformat: EPS, JPG, PNG.
Ladda hem vårt logotyppaket med alla logotyper (zip-fil).

Om du vill få en överblick över logotypens alla filtyper kan du studera vår guide (pdf).

Våra grafiska element

En viktig del i vår grafiska profil är våra grafiska element. Salems naturslinga stärker vår kommunikation och lyfter fram Salems kommun på ett unikt sätt. Den symboliserar den komplexitet och de olikheter som finns i Salem, som smälter samman och skapar både gemenskap och helhet. De mjuka och böljande formerna representerar tryggheten samtidigt som rörelsen och flödet visar på ett aktivt samhälle fyllt av möjligheter och utveckling.

I illustrationsdetaljerna finner vi kända natursymboler från Salems närmiljö såsom sipporna och murgrönan. Murgrönan är en ständigt grönskande växt som oavbrutet växer och utvecklas – precis som Salem. De många grönområdena och sjöarna finns också med som en bas.

Ladda ner vårt filpaket med naturslingan i olika varianter (zip).

Utöver naturslingan använder vi även cirklar för att exempelvis lyfta fram viktiga budskap i form av rubriker, fakta, citat och bilder.

Senast uppdaterad 08 november 2022