Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Anpassad gymnasieskola

I den anpassade gymnasieskolan får eleverna en god grund för att studera vidare, söka arbete och kunna delta aktivt i samhällslivet. Dessutom ger den anpassade gymnasieskolan en möjlighet till personlig utveckling.

Alla program inom den anpassade gymnasieskolan är fyra år och den anpassade gymnasieskolan består av nationella, specialutformade och individuella program. Individuella program är till för elever som behöver en utbildning som är anpassad för de egna förutsättningarna. Där läser eleverna ämnesområden istället för ämnen.

I Salems kommun finns ingen anpassad gymnasieskola och Salem har därför tecknat ett samverkansavtal med Tyresö kommun där elever erbjuds att läsa det Individuella programmet och de två nationella programmen Fastighet, anläggning och byggnation samt Hälsa, vård och omsorg. Salems kommun har även tecknat ett samverkansavtal med Ökna Naturbruksgymnasium avseende programmet för skog, mark och djur. Salems elever blir förstahandsmottagna till dessa utbildningar.

Övriga program kan sökas på andra skolor inom Stockholms län. Det är Gymnasieantagningen Storsthlm som sköter antagningen till de anpassade gymnasieskolorna i hela länet, både de fristående och de kommunala. På Gymnasieantagningens hemsida hittar du information om tidsplan för ansökan till den anpassade gymnasieskolan, om hur antagningen går till med mera.

Har du frågor kring den anpassade gymnasieskolan, kontakta Centrala elevhälsan genom att maila till bou@salem.se.

Senast uppdaterad 29 februari 2024