Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Gymnasiesärskola

I gymnasiesärskolan får eleverna en god grund för att studera vidare, söka arbete och kunna delta aktivt i samhällslivet. Dessutom ger gymnasiesärskolan en möjlighet till personlig utveckling.

Gymnasiesärskolan är mycket flexibel så att eleverna kan utvecklas så långt som möjligt enligt utbildningens mål. Alla program inom gymnasiesärskolan är fyra år och gymnasiesärskolan består av nationella, specialutformade och individuella program. Undervisning inom de individuella programmen sker i form av yrkesträning eller verksamhetsträning och är främst avsedd för elever från träningsskolan.

I Salems kommun finns ingen gymnasiesärskola utan elever erbjuds att läsa det i andra skolor inom Stockholms län. Det är Gymnasieantagningen Storsthlm som sköter antagningen till gymnasiesärskolorna i hela länet, både de fristående och de kommunala. På Gymnasieantagningens hemsida hittar du information om tidsplan för ansökan till gymnasiesärskolan, om hur antagningen går till med mera.

Har du frågor kring gymnasiesärskolan, kontakta Centrala elevhälsan genom att maila till bou@salem.se.

Senast uppdaterad 14 juli 2022