Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Stöd till våldsutövare

Inom Öppenvårdsteamet i Salems kommun erbjuds stöd och behandling för dig som vill sluta använda våld och på det viset få en bättre relation till din partner och dina barn.

Du kan söka detta stöd på eget initiativ utan att någon annan verksamhet eller myndighet har beviljat hjälpen. Om du som boende i kommunen är intresserad av att använda dig av detta stöd och har frågor kring hur det fungerar så hör gärna av dig till behandlare eller enhetschef. Kontaktuppgifter finner du i högerspalten.

Stödet är individanpassat och vi skräddarsyr det utifrån ett gemensamt mål. Syftet med stödet är i första hand att få stopp på våldet, prata om olika sorters våld, såsom fysiskt, psykiskt, ekonomiskt, sexuellt våld m.m.

Det handlar om att prata om våldet som utövarens ansvar och därmed också utövarens ansvar att få hjälp med strategier för att inte hamna i tillstånd där man använder våld. 

Metoden är "Samtal om våld" med inslag av ART (Aggression Replacement Training).

 

Senast uppdaterad 21 maj 2024