Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Barn som far illa

Vid kännedom eller misstanke om att ett barn riskerar att fara illa och/eller är i behov av stöd bör du inkomma med en anmälan eller ansökan till socialtjänsten.

Om orosanmälan

Om du som privatperson känner oro eller misstänker att ett barn far illa bör du göra en orosanmälan till Familjeenheten. Anmälan kan göras skriftligt eller via Familjeenhetens jourtelefon. Som privatperson har du rätt att vara anonym, men det underlättar i en eventuell utredning om du säger vem du är. För att vara anonym så är det viktigt att inte uppge ditt namn. 

Om du i tjänsten misstänker att ett barn far illa så har du anmälningsplikt, vilket innebär att du ej kan vara anonym.

 

Skriftliga anmälningar hanteras endast på vardagar under kontorstid. Du behöver inte veta säkert att barnet far illa, det räcker att du misstänker att det är så. Det är socialtjänstens uppgift att bedöma barnets situation och huruvida en utredning ska inledas eller ej. 

Rådgivning

Vid osäkerhet kring misstanke att ett barn far illa, kontakta Familjeenhetens jourtelefon via växeln för rådgivning med socialsekreterare. 

Anmälan efter kontorstid

Om du vill göra en orosanmälan efter kontorstid ringer du den gemensamma Socialjouren i Södertälje på telefon 08-523 038 70. 

Socialjourens öppettider:
Måndag - torsdag kl. 16.00 - 24.00
Fredag kl. 14.00 - 01.00
Lördag kl. 16.00 - 01.00
Söndag kl.16.00 - 24.00

 

Senast uppdaterad 08 januari 2024