Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Elev som studerar på vuxenutbildning

Gymnasiala kurser

Gymnasiala fristående kurser är för dig som behöver skaffa dig behörighet för fortsatta studier på yrkeshögskola (YH), universitet och högskola.

Det finns ingen gymnasial vuxenutbildningsundervisning som sker i Salem. Salems kommun har avtal med ett tjugotal olika skolor. Du kan studera i klassrum på dagtid, kvällstid eller på distans. Det kostar ingenting att studera och du kan söka studiemedel för att finansiera dina studier från CSN.

Du ansöker till gymnasiala kurser genom att klicka på länken här.

Behöver du hjälp med din ansökan och/eller studie-och yrkesvägledning är du välkommen på drop-in på måndagar kl 09-12 och 13-16.
Adress: Sanatorievägen 20 i Söderby Park. 

Det går även att boka tid via komvux@salem.se eller på telefon 08-532 597 28.

Vem får studera gymnasiala kurser?

Det råder ingen garanti om att alla som ansöker om att studera på komvux får plats. Om det är fler sökande än det finns platser gör vi ett urval. Den med kort tidigare utbildning har företräde framför den med längre tidigare utbildning. Du har alltid rätt att studera kurser för behörighet till högre studier.

Senast uppdaterad 22 december 2023