Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Dödsfall och begravning

Sorg kan visa sig på många sätt. En kris som inte blir löst på ett bra sätt kan leda till psykiska påfrestningar, till exempel när en vän eller anhörig dör.

Ett barn har svårare att förstå både sin sorg och döden. Därför behöver ett barn mycket stöd när någon som står barnet nära dör.

Om du upplever en kris beror det ofta på att det har hänt något allvarligt i livet som är svårt att hantera. En kris kan utlösas efter allvarliga psykiska påfrestningar, exempelvis att en nära anhörig dör, att du är med om en olycka, att du upplever en katastrof eller att något annat som du inte räknat med händer.

Kris är inte samma sak som psykisk sjukdom, men om du inte får stöd kan det leda till psykiskt lidande. Därför är det bra att försöka prata med någon vuxen som du har förtroende för eller prata med någon på skolan. Du kan även ta kontakt med socialtjänsten där du kan få hjälp.

Senast uppdaterad 09 januari 2019