Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Digitala lås

Du som bor i Salems kommun och har insatsen hemtjänst eller trygghetslarm erbjuds ett digitalt lås monterat på din entrédörr. Detta för att säkerställa kvaliteten vad gäller nyckelhantering samt för att öka din trygghet och säkerhet.

Vad är ett digitalt lås via Phoniro?

Ett digitalt lås är ett batteridrivet låsvred som monteras på insidan av din dörr. Du och dina anhöriga använder din vanliga nyckel för att låsa eller låsa upp dörren. Hemtjänsten låser upp dörren med hjälp av den mobiltelefon de använder i arbetet, en så kallad digital nyckel, och behöver inte använda din nyckel när de besöker dig. 

Hög säkerhet 

Endast behörig personal har tillgång till och kan använda den digitala nyckeln. Personalen måste stå i omedelbar närhet av din dörr för att kunna öppna den. Personalens mobil kommunicerar med låsenheten på insidan av ytterdörren. Phoniro Lock är ett tryggt och säkert system som har använts i mer än 10 år och finns i fler än 100 kommuner i Norden.

Monteringen på din dörr  

Monteringen av låsenheten utförs av kommunanställd utbildad personal som legitimerar sig. Om du vill ha ett digitalt lås meddelar du din hemtjänstutförare detta så kontakter de dig inom kort och bestämmer tid för montering.

Montören byter ut ditt nuvarande låsvred mot ett Phoniro-vred på insidan av din dörr. På utsidan av dörren syns ingen förändring. När låsenheten monteras görs ingen åverkan på dörren. Ifall hemtjänsten upphör monteras låsenheten ned och dörren återställs som den såg ut från början.

Kostnaden för förändringen betalas i sin helhet av kommunen.

Vanliga frågor och svar

 

Senast uppdaterad 22 maj 2024