Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Tillgänglighet

Många vill delta i samhällslivet och ta del av samhällets utbud, men alla har inte samma förutsättningar att göra det. I tillgänglighetsdatabasen beskrivs Salems kommuns verksamheter så väl att du lätt kan avgöra om du kan besöka platsen eller inte.

Mer om tillgänglighetsdatabasen

​Grundtanken med tillgänglighetsdatabasen (TD) är att besökare med funktionsnedsättning på egen hand ska kunna se om de kan besöka aktuell plats eller anläggning. TD är idag den enda databas i Sverige som erbjuder information till invånare och besökare om tillgänglighet i vardagen. Det handlar om allt från fiskeplatser, slott och hotell till vårdcentral och bibliotek.

Principen är att olika besöksmål ska beskrivas och återges så rättvisande som möjligt. Detta görs med hjälp av inventeringar av platser både i inne- och utemiljö.

Databasen utgår från följande fem funktionsnedsättningar:

  • svårt att se
  • svårt att höra
  • svårt att röra sig
  • svårt att tåla vissa ämnen
  • svårt att bearbeta och tolka information

Utifrån detta kan du få utförlig information om vad som är tillgängligt utifrån dina förutsättningar.

Att en plats blivit inventerad ger inte någon form av intyg gällande tillgänglighet, utan syftet är att spegla den verkliga miljön.

Senast uppdaterad 24 maj 2016