Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Sysselsättningsverksamhet Gläntan inom Salems kommun

Målet och syftet med sysselsättningsverksamheten Gläntan är att bryta social isolering, främja social samvaro och främja en meningsfull sysselsättning för den enskilde besökaren.

Inget biståndsbeslut behövs

Sysselsättning är inte biståndsbedömd och varje enskild kommunmedborgare med en socialpsykiatrisk problematik kan besöka sysselsättningsverksamheten Gläntan.

Träfflokal

På entréplan har vi en öppen verksamhet dit du kan komma förutsättningslöst, ta en kaffe, träffa folk eller bara vara. Kom och spela kort, låna våra datorer eller träna på vårt gym. Vi har även biljardbord, fotbollsspel och darttavla. På sommaren hänger vi mycket ute i trädgården och på vår härliga uteplats grillar vi ofta. Gångavstånd till badplats och skog. På hösten plockar vi äpplen från våra träd och gör bland annat äppelpaj.

Aktiviteter

På nedre plan har vi olika aktiviteter som du kan delta i. Du anmäler dig till de aktiviteter som du vill vara med i. Vi har till exempel: Hantverk - måla, sticka, sy, m.m Musik - karaoke, gitarrkurs Hälsa - kost och träning Trädgård och odling

Öppettider

Mån, tis, ons, tor 8.30-16.00 (lunchstängt 12.00-13.00)

Fre 9.00-13.00 (tillfälle för gemensam lunch 12.00-13.00)

Välkommen till Gläntan

Vi finns på Garnuddsvägen 14 i Rönninge, en gul villa med trädgård, ett stenkast från pendeltåg och centrum.

Varmt välkommen!

Ni når oss på tel: 073 - 731 60 88

Information om insatsen boendestöd 

Du som bor i Salems kommun ska kunna vara självständig och delaktig utifrån dina egna förutsättningar. Behöver du hjälp med att komma igång med olika aktiviteter i vardagen? Då kan du ansöka om boendestöd. 

Boendestöd är ett praktiskt, pedagogiskt och socialt stöd som syftar till att stärka den enskildes förmåga till ett självständigt liv. Insatsen kan ges både i och utanför hemmet, där individen deltar aktivt efter egen förmåga.

Boendestöd är en biståndsbedömd insats utifrån 4 kapitlet 1 § Socialtjänstlagen.  Målet med insatsen boendestöd är att den enskilde får möjlighet att delta i samhällets gemenskap och att leva som andra. Målet är vidare att stärka den enskildes förmåga till ett självständigt liv.

Boendestöd innebär att en boendestödjare hjälper dig med de vardagsaktiviteter som du har svårt att komma igång med och klara på egen hand. Genom ett personligt utformat stöd ges du möjligheten att få till en struktur i vardagen som kan stärka din förmåga att klara dig på egen hand och därigenom på sikt uppnå självständighet i vardagen. Boendestöd är en tränande insats och är oftast tidsbegränsad.

Du kan till exempel få stöd med följande:
- Veckoplanering
- Stöd med att komma igång med hushållssysslor
- Stöd i kontakten med vården och myndigheter

Ansökan och kontaktuppgifter

Du är välkommen att ansöka om insatsen boendestöd, antigen muntligen eller skriftligen. Använd blankett Ansökan enligt Socialtjänstlagen.

Du är välkommen att höra av dig för muntlig ansökan, vid frågor och funderingar. Nummer till vår kommunväxel: 08 532 598 00.

Senast uppdaterad 06 april 2023