Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Kollektivtrafik

I Salems kommun värdesätter vi tillgänglighet för alla och ett hållbart transportsystem idag och för framtiden. Kollektivtrafiken är en avgörande del i samhällsstrukturen och en av de viktigaste byggstenarna i arbetet mot våra mål och ett hållbart samhälle. I Salem finns tåg och bussar som trafikerar lokalt inom kommunen men också regionalt till större målpunkter så som Stockholm stad.

Här hittar du mer information om våra stationer. Besök gärna SL:s webbplats för att planera din resa med kollektivtrafiken.

Buss

Bussbasnätet består av linje 725 mellan Tumba station och Nytorp samt linje 708 som går från Tumba station via Hallunda till Rönninge station. Mellan Rönninge centrum och via Uttringe tar du dig med linje 731. Det finns även en närtrafiklinje inom Salems kommun, linje 972. Denna linje trafikerar mellan Salems centrum och Rönninge centrum. Busslinje 745 trafikerar mellan Söderby park (Mosshagen) och Fridhemsplan.

Pendeltåg

Pendeltågslinjen mot Södertälje stannar vid Rönninge station, vilket är stationen för Salems kommun. Med pendeltågen tar du dig snabbt till Salem. Du kan resa till Södertälje centrum på cirka 13 minuter från Rönninge.

Pendeltågen är stommen för söderortstrafiken och nyttjas av 281 000 passagerare dagligen.

Senast uppdaterad 16 maj 2022