Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

12 Rönninge friluftsområde

Rönninge friluftsområde utgörs i huvudsak av skogbevuxen mark som ägs av Stockholms stad. Området gränsar i norr mot E4/E20, i väster mot Södertälje (sjön Tullan-Getsjön-Glasbergasjön) och i sydost mot bebyggelsen i Rönninge.

Rönninge friluftsområde

Inom området finns ett belyst motionsspår. I den östligaste delen av området finns skjutbana för pistol och gevär. Vid utgångspunkten, Solbovägens nordligaste ände, finns parkeringsplats. Från Statoils bensinstation vid Salemsvägen/Tvärvägen utgår en ca 3 km lång natur- och kulturstig, Salems skogsstig. Ett häfte som berättar om det du ser under promenaden, t ex Hallsta fornborg och båtmanstorpet Hundra. Häftet kan köpas på biblioteket och i kommunens reception och kostar 15 kr. 

Rönninge friluftsområde är välbesökt av motionärer, friluftsmänniskor och barnfamiljer under hela året. Förutsättningar för svamp- och bärplockning är goda.

Senast uppdaterad 10 januari 2019