Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Ersboda 4H-gård

Salems kommun har samarbetat med 4H-gårdsdistriktet i Stockholms län för att etablera en 4H-gård i Ersboda, Rönninge. Projektet har fick stöd av Leader Sörmlandskusten och Länsstyrelsen i Stockholms län.

Salems Kommun har renoverat Ersboda torp, Rönninge till en 4H-gård. Med stöd av Leader Sörmlandskusten och Länsstyrelsen i Stockholms län är nu Ersboda en 4H-gård, med verksamhet till framförallt barn och unga. Ersboda 4H-gård drivs av en lokal förening, Ersboda 4H-klubb, med stöd från Salems Kommun. För  att skapa  4H-gården har Salems Kommun, Kultur- och fritidsförvaltningen samarbetat med Stockholms läns 4H-distrikt.

Verksamhet året runt

Ersboda 4H-gård och dess erksamhet invigdes 14 juni 2019. Ersboda 4H-gård är en mindre 4H-gård med verksamhet året runt, fokus ligger dock på sommarsäsongen. På vinterhalvåret är det mindre aktivitet.

Här finns hästar, får, kaniner, getter och höns. Man kommer anordna läger, kurser, visningar mm. På Ersboda kommer även Friluftsfrämjandet och Salems Hembygdsförening ha verksamhet och här finns möjligheter för andra föreningar att samverka med 4H-gården. Du kan även boka 4H-gården för möte, studiebesök, barnkalas.

Här hittar du en film om Ersboda 4H-gård från Leader Sörmlandskusten

Ersboda 4H-klubb  bildades i början av och du hittar kontaktuppgifter till dem till höger på denna sida.

Här hittar du länkar till Erboda 4H:

https://www.4h.se/ersboda

https://www.facebook.com/ersboda4hgard/

https://www.instagram.com/ersboda4h/

Ersboda klassas som kulturhistoriskt värdefullt för Salems kommun. Här finns idag bland annat ett före detta torp som byggdes på 1600-talet. Totalt beräknas projektet kosta cirka 7 miljoner kronor, varav 4 miljoner finansieras via stöd från Leader Sörmlandskusten och Länsstyrelsen.

                         

 

 

Senast uppdaterad 13 maj 2024