Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Utegym

Salems kommun har 2 st utegym. Vid Garnuddens bryggor (nära tennishallen) samt i Söderby nedanför det gamla vattentornet. Utegymmen är för alla året om. Utegymmet är gratis att använda.

Garnudden

Utegymmet i Garnudden erbjuder spontanträning i en härlig miljö. Ytan är stor så du behöver inte trängas med andra som tränar. Här är det lätt att kombinera löprundan eller promenaden med styrka- och rörlighetsträning, eller varför inte ett dopp om sommarhalvåret.

Gymmet erbjuder en allsidig träning och ska passa såväl vardagsmotionärer som idrottare. De flesta redskapen är gjorda av trä och vid varje station finns det utförliga instruktioner för hur man använder redskapen. Du kan till exempel lyfta stockar, göra sit-ups eller göra övningar med din egen kroppsvikt som motstånd. Det finns även två maskiner för överkroppsövningar som är anpassade för rullstol.

Utegymmet är belyst med en så kallad timerstyrd tändanordning. Detta innebär att du själv tänder belysningen vid behov.

Söderby

I Söderby finns det ett mindre utegym vid spontanidrottsplatsen. Utegymmet hittar du vid näridrottsplatsen i Söderby nedanför det gamla vattentornet.

Utegymmen använder du på egen risk så var försiktig, men framför allt ha roligt!

Senast uppdaterad 20 mars 2020