Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Ungdomsrådet

I Salem finns ett ungdomsråd som arbetar med att få ungdomarnas åsikter hörda och att ge ungdomarna möjligheter att förbättra sina levnadsvillkor i Salems kommun.

Ungdomsrådet ska samla in förslag och synpunkter från ungdomarna. Förslagen ska innehålla syfte, beskrivning av projektet, genomförande samt namn, skola och klass på den som lämnar förslaget. Endast generella åtgärder som gäller för alla ungdomar i kommunen kan beslutas. Förslagen ska först behandlas och prioriteras av ungdområdet.  Därefter tas slutligt beslut av kommunstyrelsens arbetsutskott.

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för att bereda förslagen till arbetsutskottet. Respektive förvaltning ansvarar sedan för att genomföra beslutade åtgärder.

Ungdomsrådet träffas max 6 gånger/år eller vid behov. Kultur- och fritidschefen och verksamhetsledaren vid fritidsgården ansvarar för samordningen.

"Snabba pengar"

Kommunstyrelsens arbetsutskottet har en budget på 80 000 kr i budget för att snabbt kunna fatta beslut om föreslagna ungdomsprojekt  under rubriken "Snabba pengar".  

Medlemmar i ungdomsrådet

Är du intresserad av att vara med i Ungdomsrådet? Elever som deltar i ungdomsrådet ska få ledigt från undervisningen för att delta i ungdomsrådet. 

Kontakta fritidsfältaren på din skola eller Annika Holmertz, tel 08-532 599 13, annika.holmertz@salem.se