Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Bostad

Det finns olika sätt att bo. Det finns olika sätt att bo i lägenhe​t eller i hu​s. Du kan hyra en lägenhet av en hyresvärd. Det kallas hyresrätt. Du kan köpa en lägenhet. Det kallas bostadsrätt. Om du köper ett hus kallas det äganderätt.​

Om du vill hyra en bostad kan du kontakta det företag som hyr ut bostäder och ställa dig i kö för en hyreslägenhet. I Salems kommun finns inget kommunalt bostadsbolag, men det finns privata hyresvärdar. Privata hyresvärdar kan du hitta om du söker på internet, eller tittar i telefon- katalogen under "fastighetsägare".

I Stockholmsområdet är det ofta svårt att få hyra en lägenhet i första hand, och kötiden kan vara lång. Det kan vara lättare att hitta en bostad i andra delar av Sverige. Ett annat alternativ är att hyra en lägenhet i 2:a-hand. Information om lägenheter som finns till uthyrning i 2:a-hand finns på annonstjänster på internet. 

Om du har rätt till en etableringsplan kan Arbetsförmedlingen hjälpa dig med bosättning (undantaget kvotflyktingar som får stöd av Migrationsverket). Om du har fyllt 18 år har du möjlighet att söka ett lån för att utrusta din bostad. Diskutera med Arbetsförmedlingen i samband med ert samtal för att få hjälp med ansökan.

Senast uppdaterad 09 april 2019