Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Starta företag

Går du i företagstankar? Finns det frågor som du behöver få svar på? Här finns mer information för dig som funderar på att starta eget.

NyföretagarCentrum har Salems kommuns uppdrag att hjälpa nya företag att starta. De kan bland annat hjälpa dig med:

  • Kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning
  • Hjälp att taktiskt planera för ditt företagande, steg för steg
  • Stöd arbeta genom din affärsidé
  • Stöd till upprättande av affärsplan med budget
  • Starta eget- kurser, vår och höst, kvällstid
  • Innovationsrådgivning
  • Rådgivning för invandrare
  • Rådgivning inom marknadsföring
  • Lokaler
  • Nätverk.

Ta kontakt med NyföretagarCentrum Salem, du når oss på tel 08-550 884 90 eller på sodertalje@nyforetagarcentrum.se. Du kan också kontakta Anna Nienhuysen på 073-332 70 49 eller anna.nienhuysen@nyforetagarcentrum.se. I det här klippet berättar Per Wikström från Handelsbanken om hur man startar ett företag

Gå till NyföretagarCentrum Södertälje Nykvarn Salems hemsida.

Starta eget-information

Ett bra sätt att förbereda Dig för ditt kommande företagande är att besöka kostnadsfria seminarier kring aktuella frågor som anordnas av NyföretagarCentrum. Seminarierna tar cirka två timmar och är kostnadsfria. Vilka tider som gäller, se NyföretagarCentrums webbplats.

I biblioteket vid Salems centrum anordnar kommunen i samarbete med NyföretagarCentrum ett antal seminarier varje år om att starta eget. Vilka tider som gäller, se bibliotekets webbplats under På gång.

Gå till Salems biblioteks hemsida

Nystartsjobb

Nystartsjobb är en möjlighet för dig som arbetsgivare att snabbt få tag på kompetens och samtidigt slippa en kostnad motsvarande arbetsgivaravgiften. Om du anställer en person som varit borta från arbetslivet under minst ett år (sex månader för ungdomar) slipper du denna kostnad. 

Du kan få det ekonomiska stödet för alla sorters anställningar; tillsvidare-, prov- eller visstids-anställning. Nystartsjobbet behöver inte ha förmedlats via Arbetsförmedlingen. Däremot måste du som arbetsgivare ansöka om nystartsjobb hos Arbetsförmedlingen för den person du vill anställa. Arbetsförmedlingen måste också fatta beslut innan anställningen påbörjas.

Läs mer om nystartsjobb på Arbetsförmedlingens hemsida

Andra webbplatser för dig som funderar på att starta eget

Verksamt.se

Samlat stöd för dig i Stockholm

Du som bor i Stockholm kan få en samlad bild över regionens företagsstöd och information om aktuella händelser. Verksamt.se är för dig som: funderar på att starta, ska starta, redan driver,  vill utveckla eller ska avveckla ett företag.

Almi

Rådgivning och information för Dig som avser starta eget. Från ide till eget företag-gör din egen affärsplan

Internationella Företagare i Sverige, IFS

IFS  har till uppgift att främja invandrarföretagandet i Sverige. Rådgivningsbyrån i Stockholm ger kvalificerad hjälp på flera olika språk till invandrare för att starta egna företag.

Bolagsverket

Ger information och hjälp att välja företagsform. Från deras webbplats kan man även registrera nya företag.

Patent- och registreringsverket, PRV

PRV:s uppdrag är att skydda innovationer med hjälp av patent, design- och varumärkesskydd. PRVs främsta uppgift är att främja tillväxt och stärka landets innovationsförmåga och konkurrenskraft genom att öka kunskap om, och förståelse för, värdet av immateriella tillgångar. Vill få företag och andra som verkar inom innovationsvärlden att hantera dem på bästa sätt för att förbättra sin lönsamhet. 

Skatteverket

Funderar du på att starta företag? Är du redan igång och har frågor om till exempel moms, deklaration, bokföring eller anställningar? Eller vill du avsluta ditt företag? Här hjälper vi dig vidare.

Ung företagssamhet 

Ung Företagsamhet är en ideell snabbväxande organisation som sedan 1980 verkar för att införa företagande och ett engagerat näringsliv i det svenska utbildningssystemet. Genom Ung Företagsamhets utbildningar ges ungdomar möjlighet att utveckla kreativitet, företagsamhet och entreprenörskap. Ung företagsamhet finns idag på 300 gymnasieskolor i Sverige.

Senast uppdaterad 23 februari 2023