Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

LEADER Sörmlandskusten

Har du en idé som kan utveckla området där du bor och verkar? Då kan du söka stöd för att förverkliga den genom Leader Sörmlandskusten.

LEADER är en metod för att utveckla landsbygden. Det är en del av Sveriges landsbygdsprogram 2023-2027 och metoden ska skapa hållbar lokal utveckling och framtidstro genom dialog och samarbete mellan föreningar, näringsliv och kommuner.

LEADER Sörmlandskusten

Sörmlandskusten är ett innovativt hållbart område som är attraktivt att uppleva, bo och verka i. Området omfattar kommunerna Salem, Södertälje, Trosa, Oxelösund och Nyköping.

Från idé till projekt

För att få stöd från Leader Sörmlandskusten måste projektidén passa in i den utvecklingsstrategi som är godkänd för området och bidra till att uppfylla något av de tre övergripande målen:

  • Levande landsbygder: Smarta landsbygder för att underlätta att leva och verka lokalt
  • Företagsutveckling: Utveckla innovativt landsbygdsföretagande i samverkan
  • Lokal mat: Stärkta förutsättningar för och utveckling av lokal mat

Vem kan söka projektstöd?

Organisationer, föreningar, företag och myndigheter kan söka stöd för att driva projekt som främjar utvecklingen i LEADER-området. Privatpersoner kan inte söka stöd.

Hur ansöker du om projektstöd?

Ansökan görs via Jordbruksverkets e-ansökan med e-legitimation, läs mer på deras hemsida.

Kontakta LEADER-kontoret i samband med ansökan.

Mer information

Mer information om LEADER hittar du på deras hemsida.

Här hittar du LEADER Sörmlandskustens strategi.

Senast uppdaterad 29 mars 2023