Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Nominering Årets företagare

Alla företagare i Salems kommun, se hit! Passa på att nominera dig själv eller någon annan företagare till Sveriges mest prestigefyllda pris, nämligen Företagarnas egna Årets företagare. Naturligtvis är även alla andra invånare i Salem välkomna att nominera Årets företagare.

I detta fall gäller det Årets Företagare i Salem.

I samarbete med Salemföretagarna utser Företagarna Botkyrka-Salem Årets Företagare i Salem.

Vänligen mejla in din nominering till marlene@ackland.se senast den 21 maj 2023. Priset delas ut under Salemdagen i Skönviksparken i Rönninge den 26 augusti 2023. Vinnaren tillkännages först vid utdelningstillfället.

Du behöver INTE vara medlem i Företagarna för att utses till Årets Företagare!

För att kunna bli Årets företagare krävs det att företagaren ska uppfylla nedan kriterier:

Äga & Driva

Inneha ett betydande ägande av företaget. Man ska ha majoritetsägande. Det går bra med finansiärer om ägaren är näst största ägare. Eftersom utmärkelsen går till företagaren är det viktigt att hen är verksam i företaget. Det innebär att man ska ha företaget som sin huvudsakliga sysselsättning. Viktigt eftersom det är företagaren som är i fokus och därmed dennes inflytande och påverkan som ska belönas.

Ledare & Förebild

Genom gott ledarskap vara en god förebild och ambassadör för företagare.
Exempel på det är att företagaren tar samhällsansvar och/eller deltar i lokalsamhället och/eller har påverkat politiken till godo för andra/ företagare i regionen och/eller uppmuntrar mångfald.

Kreativitet & Innovation

Visa prov på att vara extra kreativ och företagsam på ett sätt som bör premieras.
Exempel på det är att hen gjort något nytt inom sin bransch, utvecklat en befintlig produkt och/eller banat väg för nya sätt med sitt företagande.

Lönsamhet & Tillväxt

Ha uthålligt god lönsamhet. Med god lönsamhet avses att den är långsiktigt stabil eller att man har återinvesterat i företaget för fortsatt tillväxt. Företagets marginal ska jämföras med andra i samma bransch, inte med alla andra branscher.

Formella krav

Inte ha några betalningsanmärkningar i närtid. Betalningsanmärkningen ska ställas i relation till verksamheten. Företagaren får inte nyligen vara dömd i domstol.

Kriterierna är gemensamma för lokal-, regional- och riksnivå.

Välkommen med din nominering!

Senast uppdaterad 14 april 2023