Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Problem med dumpning av grovsopor

Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) som tar hand om kommunens återvinningsstationer har meddelat att det under de senaste veckorna skett en stor ökning av dumpade grovsopor vid återvinningstationerna i Stockholmsområdet. För att det ska fortsätta vara lätt att återvinna vill vi påminna om att återvinna rätt.

FTI skriver i ett meddelande att problemet inte är nytt men att det har ökat den senaste tiden vilket kan ha en koppling till att många spenderar mer tid hemma och kanske passar på att rensa ut lite extra just nu. Problemet finns vid återvinningstationer runt om i landet och på uppmaning av FTI vill vi därför informera Salemsborna om problemet. 

Ska vara lätt att återvinna

Det ska vara lätt att återvinna. Att lämna sina förpackningar till återvinning så att de kan bli nya produkter ska vara ett enkelt sätt att värna vår miljö och bidra till ett mer hållbart samhälle. När grovsopor dumpas på det här sättet så blir det snabbt stora mängder, och inte sällan handlar det om tunga objekt som möbler, säckar med gips och kakel, byggavfall och annat. För att åtgärda det räcker det inte en vanlig städbil, utan det behöves en extra bil med kran och skopa för att få med allt.

Förekommer även dumpning på allmän plats

Kommunen har uppmärksammat att det förekommer dumpning av grovsopor på andra allmänna platser runt om i kommunen. Vi uppmanar därför kommuninvånare att vara observanta samt att ställa krav på sin byggherre att avfall körs till SRVs återvinningscentral. 

Hur ska jag återvinna?

Förpackningar och tidningar ska lämnas på FTIs återvinningsstationer, i Salems kommun finns det flera stycken. Grovsopor och annat ska till SRVs återvinningscentral vid Tvärvägen. Här hittar du mer information om återvinningsstationerna och återvinningscentralen i Salems kommun. 

Senast uppdaterad 03 april 2020