Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Ökad trygghet med Grannsamverkan

Grannsamverkan är en effektiv brottsförebyggande metod som går ut på att minska vardagsbrottsligheten och göra bostadsområden tryggare. Enligt Brottsförebyggande rådet (BRÅ) minskar grannsamverkan risken för inbrott med i genomsnitt 26 procent.

– I höst har lokalpolisen noterat en ökning av inbrott i Salems kommun. För ett tryggare bostadsområde är det viktigt att man håller koll på inte bara sin egen bostad utan även andras. Genom att vara uppmärksam om något avvikande eller misstänksamt sker i området kan man hjälpa till att förhindra brott, säger Richard Buske, kommunens tillförordnade säkerhetssamordnare.

Grannsamverkan är viktigt för ett tryggare bostadsområde, men oavsett om man bor i ett område med aktiv grannsamverkan eller inte är det bra att reagera, registrera och även rapportera misstänkta iakttagelser av obehöriga personer eller om okända fordon omotiverat rör sig i exempelvis ett villaområde.

Ser du ett pågående brott ska du alltid ringa 112. Du kan även lämna tips till polisen via 11414 eller på polisens hemsida.

För mer information och för att prenumerera på statistik och månadsbrev, besök vår sida om Grannsamverkan. Vid ytterligare frågor kan du även kontakta Richard Buske, tillförordnad säkerhetssamordnare, på richard.buske@salem.se.

Senast uppdaterad 11 november 2020