Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Bruksvärdesanpassning av vissa bostadshyror

Hyrorna i de bostadsrättslägenheter kommunen tillhandahåller för sociala ändamål kommer att behöva höjas. Detta då hyresgästerna i de bostadsrätter kommunen äger inte har betalat en hyra som motsvarar hela kostnaden för boendet. Bland annat har kostnader för reparationer och underhåll inte varit en del i hyran.

Höjningen kommer att ske genom att hyrorna anpassas utifrån bruksvärdesprincipen vilket innebär att hyran fastställs till ett skäligt belopp med hänsyn till lägenhetens bruksvärde som är det praktiska värde en lägenhet har för en hyresgäst. Bruksvärdesprincipen tar hänsyn till bostadens storlek, standard och byggnadens ålder. Det kommer att leda till att hyresnivåerna anpassas till hyrorna i övriga hyresbostäder i Salem, vilket kommer innebära högre hyresnivåer för de boende.

Hyresgästens ekonomiska situation kan vid behov justeras genom bidrag och ekonomiskt stöd via Socialförvaltningen och Försäkringskassan.
För att läs mer om bostadsbidrag klicka här
För att läsa mer om ekonomiskt stöd klicka här

Senast uppdaterad 19 november 2019