Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Äntligen klart - Fågelsångens skola startar med full verksamhet från höstterminen 2024

I nämndsammanträdet den 18 april beslutade barn- och utbildningsnämnden att samtliga elever och personal på Säbyskolan kommer att flyttas över till Fågelsångens skola i samband med att skolan står klar.

– Det känns fantastiskt att vi nu kommer gå vidare med våra planer att flytta över en hel skola, Säbyskolan med alla elever och personal, in i de fina lokalerna i Fågelsångens skola, säger Katarina Sweding, skolchef.

Skolan kommer att ha plats för cirka 500 elever från förskoleklass till årskurs 9 och planeras stå färdigbyggd och redo att ta emot sina första skolelever i samband med terminsstart hösten 2024.

– Vi har undersökt de olika möjligheterna för driftsättning av skolan och har hittat den bästa lösningen. Det känns glädjande att hela Säbyskolans verksamhet flyttas dit och att Fågelsångens skola öppnar upp med full verksamhet nästa höst, säger Björn Odelius (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Efter flytten till Fågelsången kommer barn- och utbildningsförvaltningen i samråd med kommunens lokalstrateg att utreda i vilken form Säbyskolans lokaler kan användas från och med hösten 2024.

Läs mer om Fågelsångens skola och idrottshall här.

Kontakt

Katarina Sweding
Skolchef
katarina.sweding@salem.se

Björn Odelius
Ordförande i barn- och utbildningsnämnden 
bjorn.odelius@salem.se

Senast uppdaterad 25 april 2023