Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Salems bibliotek anordnar klimat- och hållbarhetsvecka

Vecka 47 arrangerar biblioteket en klimat- och hållbarhetsvecka för att du ska få tips och inspiration kring hur du kan göra mer klimatsmarta val i din vardag. Veckan bjuder bland annat på minimässa, föreläsningar, boktips och konsumentvägledning. Välkomna!

Visste du att Salems kommun har som mål att vara klimatneutralt senast år 2045? Du som kommuninvånare kan hjälpa oss att nå målet snabbare bara genom att göra små ändringar i vardagen. Tillsammans gör vi stor skillnad!

Mellan 20 och 25 november anordnas klimat- och hållbarhetsveckan med föreläsningar, boktips och minimässa. Programmet uppdateras löpande.

Program klimat- och hållbarhetsvecka

Minimässa för klimatet

Torsdag 23 november kl. 14-19 i Murgrönans foajé 

Möt lokala föreningar och kommunala verksamheter som arbetar med klimat och hållbarhet på olika sätt. Kom förbi när det passar dig. Vi bjuder på fika.

STÄLL OM! Allt att vinna på ett klimatsmart liv

Torsdag 23 november kl. 18 i biblioteket

Föreläsning med Maria Soxbo, journalist, författare och föreläsare. Maria berättar utifrån sin bok "Ställ om" om hur vi kan leva mer hållbart.

Föreläsning med Railway Queen

Lördag 25 november kl. 13 i biblioteket

Railway Queen gör ett stopp på Salems klimatvecka och ger de bästa tipsen för din tågsemester. Susanna Elfors startade "Tågsemestergruppen" på Facebook för att bidra till att det ska bli enklare för fler att resa hållbart. Idag har gruppen mer än 200 000 medlemmar. Kom och få bästa tipsen för tågsemestern!

Utställning och boktips

Måndag 20 november – lördag 25 november i Murgrönans foajé

Lär dig mer om kommunens klimatarbete i vår utställning som presenterar medarbetare och pågående projekt. Utställningen visas hela veckan.

Ta del av bibliotekets bästa boktips på tema klimat och hållbarhet. Låna hem, läs och bli inspirerad.

Läs mer om klimat- och hållbarhetsveckan på bibliotekets hemsida, bibliotek.salem.se

Senast uppdaterad 17 november 2023