Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Rickard Broberg som konferencier under Salemsdagen 2022.

Grattis Rickard Broberg, årets kulturstipendiat!

Salems kommuns kulturstipendium 2024 går till Rickard Broberg, lokal kulturprofil och frilansande artist. Stipendiet på 10 000 kronor tilldelas årligen till en förtjänt person/personer som gagnar eller har gagnat kommunen och dess invånare inom kulturen.

Kultur- och fritidsnämnden vill uppmärksamma en person som varit verksam i många år och som skapat mycket glädje genom sitt sätt att underhålla. Kultur- och fritidsnämnden ger därför Rickard Broberg årets kulturstipendium 2024 med följande motivering:

Rickard Broberg har med sitt breda register varit en kulturprofil i Salems kommun och verkat som frilansande artist på kommunens större arrangemang men även på olika musikscener runt om i Stockholm. Rickard har genom sitt engagemang och sin kreativitet bidragit till att berika Salems kulturliv på många sätt och har väckt uppskattning från alla åldrar.

Om kulturstipendiet

Salems kommuns kulturstipendium utdelas som stöd och uppmuntran för förtjänstfulla eller lovande insatser inom litteratur, konst, musik, teater, dans, journalistik, vetenskap,  historia, fortbildning eller för annan betydelsefull insats inom kulturområdet. Stipendiet kan tilldelas förtjänt person/personer, förening eller eldsjäl som stimulerar eller har stimulerat kommunen och dess invånare. Stipendiet kan utdelas till person som ej bor i Salems kommun, men som utfört insatser som stimulerat kulturverksamheten i kommunen. Stipendiet är på 10 000 kr och delades ut av Kultur- och fritidsnämndens ordförande Johanna Liljedahl (L) i samband med nationaldagsfirandet i Skönviksparken 6 juni 2024.

Kontakt

Johanna Liljedahl
Kultur- och fritidsnämndens ordförande
johanna.liljedahl@salem.se

Annika Holmertz
Kultur- och fritidschef
annika.holmertz@salem.se

Senast uppdaterad 11 juni 2024