Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Anpassad kollektivtrafik från och med måndag

Nu tas ytterligare steg för att säkra en robust och uthållig kollektivtrafik till följd av utbrottet av coronaviruset. Från och med måndag den 23 mars justeras antalet avgångar i kollektivtrafiken.

För att möta nuvarande och kommande frånvaro även bland kollektivtrafikens medarbetare justeras antalet avgångar i busstrafik, spårvägstrafik och lokalbana i Stockholms län från och med måndag den 23 mars. Pendeltågen och tunnelbanan kör som vanligt tills vidare.

För att få fram korrekt information om nya avgångstider är det viktigt att man söker sin resa digitalt, antingen på sl.se eller i SL-appen. 

Så här går trafiken under vardagar från och med 23 mars och tills vidare:

  • Tunnelbanan och pendeltågen påverkas inte utan kör med ordinarie turtäthet.
  • Busstrafiken i hela länet justeras med färre avgångar under vardagar. Under morgon- och eftermiddagstrafik körs förstärkningsavgångar som inte alltid kommer att vara sökbara.
  • Roslagsbanan, Lidingöbanan, Saltsjöbanan, Tvärbanan och Nockebybanan justerar trafiken med färre avgångar under vardagar. Under morgon- och eftermiddagstrafik körs även här förstärkningsavgångar som inte alltid kommer att vara sökbara.
  • Spårväg City justeras med färre avgångar under vardagar.
  • Pendelbåtarna går som vanligt, med undantag för linje 80 som får en justering av trafiken med färre avgångar.
  • Waxholmsbolagets trafik påverkas inte. 

Senast uppdaterad 20 mars 2020