Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Trygghetsskapande åtgärder på Rönninge gymnasium

Med anledning av DN:s rapportering om hot mot lärare i gymnasieskolorna i Stockholms län vill vi från kommunens håll bemöta uppgifterna om situationen på Rönninge gymnasium.

Av gymnasiets cirka 50 lärare var det endast 14 som hade svarat på DN:s undersökning och av dessa hade sju stycken uppgett att de blivit utsatta för hot någon gång under det gångna året. Vi ser väldigt allvarligt på alla typer av hot och gymnasiet har en tydlig åtgärdstrappa med disciplinära åtgärder för elever som bryter mot skolans ordningsregler.

DN:s undersökning genomfördes under vårterminen 2019 och sedan dess har många åtgärder vidtagits av den nya gymnasieledningen som började i september 2019. Bland annat har man skapat ett aktivitetsrum där eleverna kan umgås på rasterna och där vuxen personal finns närvarande. Gymnasiet har även anställt lärarassistenter med syfte att arbeta socialt tillsammans med eleverna samt installerat övervakningskameror. Vi arbetar kontinuerligt med att öka tryggheten och trivseln och alla elever och personal ska känna sig trygga på Rönninge gymnasium!

Kontakt: Katarina Sweding
TF Förvaltningschef och Skolchef
Barn- och utbildningsförvaltningen
katarina.sweding@salem.se

Senast uppdaterad 17 februari 2020