Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Uppdaterad information om händelserna i Salem centrum

Den senaste veckan har Salem blivit utsatt för en rad olika brott, bland annat två allvarliga brott i Salem centrum; ett försök till personrån samt ett försök till butiksrån. Enligt uppgifter från polisen sitter två män anhållna för butiksrånet. Vi från kommunens sida ser givetvis mycket allvarligt på samtliga händelser och samverkar med polisen i frågan.

- Sedan snart en vecka har ett antal rån och andra händelser inträffat i vår kommun. Därtill  kommer en serie bostadsinbrott som bland annat har drabbat radhusägare. Detta är i första hand polisiära frågor, men kommunen har en viktig roll att se till att kommuninvånare i behov och reaktioner når polisen. Detta har vår kommunledning gjort envist och med stigande tonläge sedan brotten inträffade. Under de senaste dagarna har polisen verkligen svarat upp våra signaler och haft stor närvaro i Salem centrum och på andra platser, säger Lennart Kalderén, kommunalråd i Salem.

Som komplettering kommer kommunen att fördubbla sina egna väktarinsatser i kommunen under de närmaste dagarna, med fokus på de centrala delarna av Salem och Rönninge. Centrumförvaltaren kommer också att utöka sina väktarinsatser.

- Eventuella brottslingar ska inte tro att det är fritt fram att begå brott i vår kommun. Jag beklagar de påfrestningar som brottsoffren drabbats av. Jag vill också tacka alla de som visat stort engagemang och civilkurage i jakten på gärningsmännen, fortsätter Lennart Kalderén, kommunalråd

Salems kommun kommer fortsättningsvis bevaka och prioritera frågan i samverkan med polisen och centrumförvaltaren för ökad trygghet. Max Åkerwall, lokalpolisområdeschef, säger:

- I både vardag och vid händelser har vi ett gott samarbete och samverkan med Salems kommun. Under senaste tiden har Salem blivit drabbad av ett ökande antal brott, allt från inbrott till den senaste veckans händelser i Salems centrum. Polisens ser en kedja av olika händelser i södra Stockholm där två män just nu sitter anhållna och utredningen ser bra ut. Polisen vill tacka alla som har hört av sig och vill gärna få in fler vittnesmål och allmänhetens iakttagelser. Polisen kommer att finnas på plats i ännu större utsträckning jämfört med normalläget i både Salem och Rönninge framöver och det går att prata med polisen direkt på plats, man kan även ringa 114 14 för att lämna information eller mejla kommunpoliserna på: kommunpolissodertalje.regionstockholm@polisen.se. Alla iakttagelser är viktiga för att kunna lösa brotten.

Senast uppdaterad 17 januari 2019