Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Kraftig minskning av bostadsinbrott i Salem

Vi har noterat en kraftig minskning av bostadsinbrotten i Salems kommun. Under 2022 anmäldes 17 bostadsinbrott, det är en minskning med drygt 40 % jämfört med 2021 och den lägsta siffran sedan 2006.

– Det är de lägsta siffrorna vi har sett på över 15 år! Det är kul att se att det arbete som våra invånare gör med grannsamverkan ger resultat, men för att fortsätta hålla siffrorna nere så måste arbetet med grannsamverkan fortsätta och utvecklas. Vi hoppas att fler områden vill bli grannsamverkansområden, säger Victoria Skynäs, säkerhetssamordnare i Salems kommun.

Vad är grannsamverkan?

Grannsamverkan är en effektiv brottsförebyggande metod. Syftet är att göra bostadsområden mindre attraktiva för brottslig verksamhet genom ökad uppmärksamhet från de boende i området samt kunskap om hur man skyddar sitt hem, vilket avskräcker och försvårar för tjuven. Målet är att minska brottsligheten samt öka tryggheten, och därmed också trivseln i bostadsområden. 

Vill du och dina grannar starta grannsamverkan? Anmäl er till nästagrannsamverkansutbildning som hålls i Södertälje den 21 februari. För anmälan och mer info, samt information om när nästa grannsamverkansutbildning kommer hållas i Salem, se salem.se/grannsamverkan

Statistiken hämtad från BRÅ (statistik.bra.se) 2023-01-25. Högerklicka och välj Öppna bild i ny flik för en större bild.

 

Senast uppdaterad 26 januari 2023