Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Är du anhörig?

Stödjer du eller hjälper du någon i din närhet? Anhörig är den person som inom familjen, släkten eller vänkretsen hjälper någon som på grund av sjukdom, ålder eller funktionsnedsättning inte klarar av vardagen på egen hand. För att uppmärksamma anhöriga som bistår andra med stöd anordnar Anhörigas Riksförbund Anhörigdagen den 6 oktober.

En stor del av all vård och omsorg utförs av anhöriga. Det kan medföra att du får svårt att hinna med ditt eget liv och dina behov. Det kan också leda till ökad oro, stress och en känsla av maktlöshet. Då kan det kännas bra att få stöd för egen del, få prata om situationen och om hur du mår, därför erbjuder kommunen erbjuder anhörigstöd. Stödet finns till för dig som hjälper och stödjer någon inom familjen, släkten eller vänkretsen som är äldre, långvarigt sjuk, har psykisk ohälsa eller någon form av funktionsnedsättning.

All kontakt med anhörigkonsulenten är kostnadsfri, sker utan dokumentation och under sekretess.

Mer information

Anhörigveckan 2021 (Anhörigas riksförbund)

Anhörigas riksförbunds hemsida

 

Har du några frågor?

Kontakta Anneli Ritter, anhörigkonsulent och äldrelots, på anneli.ritter@salem.se eller på 08-532 594 89.

Senast uppdaterad 04 oktober 2021