Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Salems kommun återigen i topp gällande bygglovshantering

Enligt årets NKI-undersökning (nöjd-kund-index) har Salems kommun näst bäst kundnöjdhet i hela landet när det gäller bygglov.

I enkäten som görs på begäran av Sveriges kommuner och regioner (SKR) får företagare besvara frågor om kommunernas service vad gäller tillgänglighet, bemötande, information, kompetens, rättssäkerhet och effektivitet. Företagare får också göra en helhetsbedömning av kommunernas service. NKI-ranking tas fram totalt och för respektive myndighetsområde, som inkluderar brandskydd, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll och serveringstillstånd. 

Bedömningen för NKI servicemätning görs på en skala 1 till 100. Skalan är uppdelad inom olika kategorier där allt under 62 anses som lågt, 62-69 som godkänt och över 70 som högt. Årets enkät visar att Salem för året 2019 fick ett samlat helhetsindex på 73, vilket är ett högt betyg. Inom myndighetsområdet bygglov ligger Salems kommun på en hedrande andra plats av samtliga deltagande kommuner i hela landet, med ett index på 81.

För mer information om NKI-undersökningen och Salems resultat, kontakta näringslivsansvarig Jan Lorichs på jan.lorichs@salem.se eller på 070-623 29 88.

Senast uppdaterad 12 maj 2020